Kymmenen yllättävää faktaa Rammsteinista – tiesitkö näitä?

Saksalaisbändi Rammstein esiintyy Rock The Beach -festivaaleilla lauantaina 29.6. Fiilistele Rammstein-nippelitiedon parissa ennen huikeaa keikkaa.

1. Bändi tunnetaan räiskyvästä ja kirjaimellisesti tulisesta lavashow'staan, mutta miksi? Näyttävien pyrotekniikoiden tarina piilee oikeastaan laulaja Till Lindemannin ujoudessa: mies kertoo kärsineensä hirvittävästä lavakammosta. Entisen rumpalin oli vaikea seistä kaikkien tuijotettavana lavan etupäässä. Näyttävällä show'lla huomiota saatiin kiinnitettyä muihin asioihin.

2. Rammstein-nimi tulee vuonna 1988 tapahtuneesta Ramsteinin lentotukikohdassa tapahtuneesta lentonäytösonnettomuudesta. Onnettomuudessa ilmassa olleet lentokoneet törmäsivät toisiinsa ja tippuivat yleisön joukkoon. Yhteensä 70 ihmistä sai surmansa.

3. Vuonna 1994 perustettu yhtye on pysynyt alkuperäiskokoonpanossaan koko olemassaoloaikansa.

4. Yhtyeen mukaan on nimetty asteroidi: 110393 Rammstein.

5. Suomalainen Apocalyptica on tehnyt yhteistyötä bändin kanssa. Suomalaisyhtyeen cover-versio Rammsteinin kappaleesta Seemann herätti saksalaisten huomion ja Apocalyptica päätyi lavalle yhdessä bändin kanssa. Till Lindemann puolestaan vierailee Apocalyptican Worlds Collide -albumilla. Hän esittää David Bowien Heroes-kappaleen saksankielisen version Helden.

6. Rammstein aiheutti kohun käyttämällä vuoden 1936 Berliinin olympialaisista tehtyä dokumentti- ja propagandaelokuvaa Stripped-musiikkivideossaan. – Emme ole natseja, emme ole uusnatseja. Vastustamme rasismia, kiihkoilua ja kaikenlaista syrjintää, yhtye tiedotti. Käytimme elokuvaa esimerkkinä visuaalisesta taiteesta, emme natsiaatteen levittämiseen.

7. Bändin laulaja Till Lindemann harrasti nuoruudessaan uintia. Hän edusti maataan nuorten EM-kisoissa vuonna 1978.

8. Till Lindemann on taitava huuliharpun soittaja. Mies soittaa sitä muun muassa bändin kappaleella Los.

9. Rammsteinin rumpali Christoph Schneiderin lempinimi on Doom, joka on hänen lempitietokonepelinsä.

10. Bändin kitaristi Paul Landers asui lapsena joitakin aikoja Moskovassa. Hän puhuu sujuvaa venäjää, mutta ei osaa lukea tai kirjoittaa sitä. Alun perin hänen sukunimensä oli Hiersche, mutta naimisiin mennessään hän otti vaimonsa nimen.

Lähteet: Wikipedia, Rammstein-Wiki, NME.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat