Mainos

Kylpyläpomot: Jäitä hattuun ja hyvin menee

Kylpylöillä menee taantumasta huolimatta hyvin: asiakkaita riittää useissa kylpylöissä yhtä paljon kuin vuosi sitten. Toisaalta johtajien vakuutteluista huolimatta myös supistuksiin ja jopa irtisanomisiin on joissakin kylpylöissä jouduttu.

Soittokierros kylpylöihin kertoo, että kylpylöiden johtajat joutuvatkin tekemään näinä päivinä paljon töitä pitääkseen paniikkimielialan loitolla.

- Pahin pelkoni on se, että kollegat hotelleissa ja kylpylöissä menevät paniikkiin ja alkavat polkea hintoja. Se on epätervettä ja juuri sitä ei pitäisi tehdä, vaikka taantuma ahdistaisikin, sanoo Kuopiosta kylpylähotelli Rauhalahden johtaja Pekka Sammatti.

- Pitää uskoa kylpylöihin ja siihen, että asiakkaat ovat valmiita maksamaan hyvästä palvelusta, sanoo Sammatti yksinkertaisen ohjeensa kollegoille.

Hintoja ei aiota alentaa, mutta ei niitä uskalleta nostaakaan.

- Vaikka ruuan hinta nousee, niin emme aio ruoka-annosten hintaa kylpylässämme nostaa, sanoo Sammatti.

Peruutuksia ja irtisanomisiakin jo tullut

Espoossa Fontana hotelli Korpilammen johtaja Maija Kujapelto myöntää, että alkuvuodesta on jo tullut peruutuksia tilauksiin. Pääosin hän on kuitenkin optimistinen loppuvuoden suhteen.

- Ihminen haluaa aina välillä rentoutua. Monet haluavat nautintonsa nopeasti ja siksi pääkaupunkiseudulla on hyvä operoida: täällä on paljon ihmisiä, jotka haluavat hetken hengähdystauon.

Hotelli Korpilammella supistetaan nyt maltillisesti monesta kohtaa: henkilöstöpuolella kaikki halukkaat saavat vaihtaa lomarahansa vapaisiin.

Ikaalisten kylpylästä kerrotaan, että toistaiseksi menee hyvin. Kylpylän käyttöaste on samalla tasolla kuin vuosi sitten.

- Ensi kesää en osaa ennustaa, koska kylpylälomat varataan monesti vasta päivä ennen matkaa, sanoo Ikaalisten kylpylän markkinointipäällikkö Harri Laine.

Huonoja uutisia kylpylärintamalta on kuitenkin jo kuultu: Imatran kylpylä kertoi jo viime vuoden puolella karsivansa henkilöstöä ja ulkoistansa palveluita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.