Kylmäävä video: Näin Kellokosken ammuskelija talsi moottoripyöräkerholle ja aloitti räiskimisen haulikolla – "Kohta tulee ruumiita"

2:19
Videolla näet valvontakamerakuvaa, kuinka asemies ampuu ovea ja tunkeutuu sisälle kerhohuoneeseen. Videolla kuulet myös hätäpuhelun, jossa soittajat pelkäävät henkensä edestä.

Valvontakameratallenne paljastaa, miten Tuusulan Kellokosken ampumatapauksesta syytetty räiski silmittömästi moottoripyöräkerhotiloja suututtuaan kohtelustaan.

Kellokosken ampumatapaus käynnistyi, kun moottoripyöräkerho Viikinki MC:n kerhotiloista kesken juhlien poistettu henkilö halusi kohtelustaan anteeksipyynnön ja takaisin menettämänsä veitsen.

Alkoholia ja amfetamiinia käyttänyt mies kertoi, että oli antanut kääntöveitsensä pantiksi alkoholista ja tullut sitten poistetuksi käsirysyn yhteydessä kerhotiloista. Toiset kerhotilassa olleet taas kertoivat kuulusteluissa, että mies olisi esitellyt veistä tiloissa, jonka johdosta hänet poistettiin paikalta, tästä olisi seurannut käsirysyä.

Lähti vohkitun auton ja haulikon kanssa veistä hakemaan

Oli veitsen menetys tapahtunut millä tavalla tahansa, oli mies tästä kohtelusta kimpaantunut. Hän oli pyöräillyt lähiseudulla olevalle tuttavansa talolle, murtautunut sisään ja ottanut mukaansa tuttavansa haulikon, panoksia sekä tämän auton.

Autolla hän ajoi takaisin kerhotilalle, jossa aloitti ammuskelun. Katso valvontakameran videolta, miten mies räiski kerhohuoneen edustalla ja millaisia tuhoja hän haulikolla aiheutti.

Kuulustelupöytäkirjojen mukaan sisällä olleet olivat pelästyneet tilanteessa ja tajunneet, ettei heillä ollut pakoreittiä kerhotilasta. Miehelle oli heitetty hänen vaatimansa puukko, mutta aseistautuneen ja hurjistuneen miehen vaatimuksiin tulla alas pyytämään anteeksi ei uskallettu suostua.

– Äkkiä tänne, äkkiä. Se hullu on tuol oven takana. Kohta täs ihan oikeesti kohta tulee ruumiita, eräs juhlissa ollut sanoi hätäkeskukselle soittaessaan.

Videolta kuulet otteita hätäkeskuspuheluista.

"Kyse vain elämästä ja kuolemasta" 

Lopulta haulikkomies onnistui tunkeutumaan kerhotiloihin. Juhlaväki oli piiloutunut yläkertaan, josta soitettiin myös hätäpuheluja poliisille. 

Kun haulikkomies lähti portaisiin, oli tätä heitetty huonekaluilla ja muulla irtaimistolla. Kun mies oli tästä pökertynyt, oli yksi juhlavieraista taklannut tämän maahan ja yhdessä muiden paikalla olleiden kanssa onnistunut laittamaan hyökkääjän maihin.

Hyökkääjän taklannut mies kuvaili kuulusteluissa, että kyse oli taistelusta hänen ja kaikkien muiden hengen puolesta.

– Olin suunnitellut, että jos hän tulee rappusiin, niin pitää saada parin sekunnin aika, jolloin hän ei osoita aseella ja sitten on vain mentävä. Sillä tuolilla heitolla sain sen ajan ja pääsin hänen kimppuun. Siinä oli kyse vain elämästä ja kuolemasta, ei mistään muusta, mies kuvaili.

Toinen tavaroiden heittelyyn osallistunut oli samoilla linjoilla kuulusteluissa.

– Heitin tämän tuolin itsepuolustukseksi, sillä muuten me kaikki ylhäällä oltaisi varmaan kuoltu, hän totesi.

Taltuttajakin epäiltynä rikoksesta

Hyökkääjän taltuttanutta miestä syytetään asiassa pahoinpitelystä, joka on ainakin osin tehty hätävarjelutilanteessa. Kuulusteluissa hän luonnehti pitävänsä tilannetta epäoikeudenmukaisena.

– Lupaan, että jos oikeudenistunnossa joku minulle alkaa viisastelemaan, että tilanteessa ei olisi ollut oikeutta jopa äärimmäisenä keinona tappaa henkilöä itsepuolustukseksi ja muiden suojelemiseksi, niiden vedän häntä turpaan, mies totesi kuulusteluissa.

Kuulustelujen aikana hän luonnehti tilannetta "paskimmaksi mahdolliseksi, mitä voi olla".

– Olla pienessä tilassa usean muun henkilön kanssa, jossa on myös rakas ihminen, johon on tulossa ampuja haulikon kanssa. Haulikko on lähietäisyydeltä sellainen ase, että se tappaa varmasti ja sillä osuu varmasti. Lisäksi jos on lyijyhaulit, niin niitä ei välttämättä kaikkia pystyisi poistamaan ja lyijymyrkytyksestä kärsisi lopun elämän, hän luonnehti.

Haulikkomies: Ei ovella ole ihmisoikeuksia

Haulikolla räiskinyt mies on syytteessä kahdeksasta murhan yrityksestä. Hän on kiistänyt syytteet.

– Mun mielestä toi murhan yritys on aika raju nimike, jos mä ammun siihen oveen ja vaan sitä lukkoa. Ei kai sillä ovella mitään ihmisoikeuksia oo, hän totesi poliisin kuulusteluissa.

Hän kuitenkin toteaa, että on saattanut suutuspäissään huutaa tappavansa kaikki paikalla olijat. Häntä syytetään lisäksi ampuma-aserikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja