Kylmäävä tutkimus: Liverpoolin Mestarien liiga -ottelu kylvi tuhoa lukuisina koronakuolemina

Liverpoolin ja Atletico Madridin toisesta neljännesvälieräottelusta muodostui huima jännitysnäytelmä.

Englantilaistutkimuksen mukaan Liverpoolin ja Atletico Madridin maaliskuinen Mestarien liiga -ottelu on johtanut 41 koronakuolemaan. Asiasta kertoo The Times.

Liverpool ja Atletico Madrid kohtasivat Anfieldilla jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa maaliskuun 11. päivä, ja katsojia oli paikalla noin 52 267. Heidän joukossaan oli noin 3 000 paikalle matkustanutta Atletico Madridin fania, vaikka Espanjassa koronavirus jylläsi jo pahasti ja esimerkiksi kouluja oli suljettu.

Ottelua on pidetty koronaviruslinkona. Koronatartunnat Liverpoolissa lisääntyivät, kun ottelussa olleet katsojat kohtasivat muiden paikallisten kanssa. Kohtaaminen oli viimeinen Englannissa pelattu ottelu ennen kuin sarjat laitettiin tauolle koronaviruspandemian johdosta. 

Edge Health -tutkimusyksikkö on sittemmin analysoinut Britannian julkisen terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n dataa. Tietomallinnuksen avulla toteutetun tutkimuksen mukaan ottelulla on yhteys 41 ylimääräiseen koronakuolemaan lähialueen sairaaloissa. 

Mallinnuksen perusteella Britanniassa olisi ollut ottelua pelattaessa jo yli 100 000 tartuntaa. Maassa oli virallisesti todettu tuolloin vajaat 600 tartuntaa.

Evertonin päävalmentaja Carlo Ancelotti on kertonut Liverpoolin päävalmentajan Jürgen Kloppin tuominneen ottelun läpiviemisen jo kovin sanoin.

– Puhuin Kloppin kanssa, ja hän sanoi minulle, että päätös pelata Liverpool–Atletico oli rikollista toimintaa. Minusta hän on oikeassa, Ancelotti sanoi Corriere dello Sportin mukaan.

Italiassakin lävähti käsiin

Koronapommina on pidetty myös 19. helmikuuta Bergamossa yli 44 000 katsojan edessä pelattua Mestarien liigan ottelua Atalanta–Valencia. Ottelun on arvioitu vaikuttaneen suuresti koronaviruksen leviämiseen Pohjois-Italiassa.

Bergamo sijaitsee Pohjois-Italiassa Lombardian maakunnassa, jossa koronavirukseen on kuollut lähes 16 000 ihmistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja