Mainos

Kylmä vyöryy Jäämereltä: Jopa räntää – katso alueesi ennuste

Helteet ovat tällä erää päättymässä ja lämpötilat romahtavat. Räntäsateet, halla ja yöpakkaset ovat mahdollisia osassa maata.

Helle väistyy alkuviikolla Suomen eteläpuolelle. Kun vielä viikonloppuna mitattiin 25-30 asteen lämpötiloja, on alkuviikolla mittarissa paikoin enää 5-10 astetta tai vain muutama aste. Kylmeneminen ulottuu etelään asti, mutta suurin lämpötilojen romahdus on maan keski- ja itäsosassa.

– Tuulet kääntyvät puhaltamaan koleaa ilmaa kylmimmältä mahdolliselta kantilta, suoraan Jäämereltä. Lämpötilat tipahtavat pahimmillaan jopa yli 20 asteella, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Maanantaina helteen tuntumaan päästään vielä aivan etelässä ja kaakossa, mutta pohjoisempana lämpötila on jo laskenut rajusti. Esimerkiksi Jyväskylässä ollaan enää noin kymmenessä asteessa ja Kuopiossa vain viidessä asteessa. Maan keskivaiheilla ja Oulun korkeudella satelee maanantain aikana vettä, Kainuussa ehkä jopa räntää. Lapissa lämpötila vaihtelee 5 ja 10 asteen välillä.

– Tiistaiyönä räntäsateet yleistyvät maan keski- ja itäosassa. Tiistaiaamuna suuressa osassa maata on pilvistä, etelässä ja idässä tulee heikkoja sateita. Iltapäivällä aurinko näyttäytyy lähinnä läntisimmässä Suomessa, muualla on harmaata ja koleaa. Lämpötilat jäävät etelässäkin parhaimmillaan kymmeneen asteeseen, sateisilla alueilla ja pohjoisessa vain noin viiteen asteeseen, ennustaa Markus Mäntykannas.

Turku–Vaasa-välillä rannikolla voidaan auringonpaisteessa päästä tiistaina 15 asteeseen.

Keskiviikkona sadealue mutkittelee Etelä- ja Itä-Suomen päällä ja näillä alueilla on koleinta. Lämpötila jää alle kymmeneen asteeseen. Lännessä ja pohjoisessa sää poutaantuu ja selkenee. Pohjoisessa sää lämpenee 10 ja 15 asteen välille, länsirannikon auringonpaisteessa mitataan myös 15 asteen lukemia.

Tuuli voimistuu lähipäivinä myös maa-alueilla.

– Tuuli tuntuu ikävänä viimana ja saa sään kylmenemisen tuntumaan entistäkin rajummalta.

Pohjoisessa voi olla lähiöinä yöpakkasia, maan keskivaiheilla ja idässä hallaa. 

Loppuviikolla sää näyttää lämpenevän, mutta on tämän hetken ennusteen mukaan epävakaista.

Paikkakuntakohtaiset lämpötilaennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.