Kyllästyttääkö tavarapaljous? Anna lapselle aineeton lahja

Lapset ympäri Suomen ovat alkaneet kirjata joululahjatoiveitaan ylös. Monen lapsen lista koostuu uutuusleluista, mutta menisikö lapsen joulu todella pilalle, jos ainakin osa leluista korvattaisiin tänä vuonna aineettomilla lahjoilla?

The Washington Post listasi lelulahjoille vaihtoehtoja, joilla tavarakaaosta pelkäävä vanhempi voi korvata ainakin osan tavaroista.

1. Lahjakortti

Toivooko lapsesi aina reissua uimahalliin tai jäätelölle? Tai onko hänellä lempiravintola, jossa kuitenkin käytte vain harvoin? Hanki tai askartele hänelle lahjakortti – ja muista sanoa "kyllä" seuraavan kerran, kun lapsi haluaa syödä suosikkiravintolassaan.

2. Museokortti

Jos jälkikasvusi on innokas kulttuurin harrastaja, hän osaa arvostaa perheen yhteisiä reissuja museoihin. Tämä lahja ei kuitenkaan ole joka lapsen suosikki.

3. Konsertti- tai teatteriliput

Onko lapsesi ulkomainen suosikkiyhtye tulossa Suomeen keikalle? Tai meneekö teatterissa hauska näytelmä? Onnistunut elämyslahja päihittää helposti hetkessä vanhentuvan uutuuslelun.

4. Päätösvaltaa

Lapsi ei yleensä ole perheensä valtaapitävä jäsen, vaan joutuu mukautumaan vanhempiensa tahtoon useammin kuin ei. Mitä jos lapsi saisikin päättää, mitä syödään illalliseksi, mihin mennään viikonloppuna, tai mitä tv-ohjelmaa katsotaan?

5. Treffit äidin tai isän kanssa

Lapset arvostavat kahdenkeskistä aikaa vanhempansa kanssa, olipa heillä paljon sisaruksia tai ei. Anna lapselle lahjaksi vinkki siitä, mitä kahdenkeskisillä treffeillä tapahtuu: esimerkiksi kivan ravintolan ruokalista tai sivellin yhteistä maalaushetkeä varten.

6. Osallistuminen kurssille

Haaveileeko lapsi ratsastustunneista tai kitaran soittamisesta? Ilmoita hänet kerran viikossa järjestettävälle kurssille ja paketoi aattoa varten lapselle jotain harrastukseen liittyvää.

7. Puuhapassi

Tykkääkö lapsesi käydä seinäkiipeilemässä tai minigolfaamassa? Askartele hänelle puuhapassi, jonka avulla hän saa päättää esimerkiksi kerran viikossa, mikä kunkin viikon aktiviteetti on.

8. Perheloma

Loman odottaminen saattaa olla jopa hauskempaa kuin lomailu. Käytä siis tätä hyväksesi ja anna loma lapselle lahjaksi. Jos matkan määränpää ei ole vielä tiedossa, ota lapsi mukaan suunnittelemaan ja ehdottamaan kohteita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja