Kyllästyttääkö juokseminen? Näin saat lisää potkua treeniin!

Juokseminen on mahtava tapa kuluttaa ylimääräisiä kilokaloreita. Joskus kuitenkin motivaatio tuntuu olevan kateissa, mutta onneksi muutamalla vinkillä treenaamisen saa uutta innostavaa potkua.

Ajoittain treenimotivaatio on kateissa, mutta sen saa palautettua pikkuhiljaa takaisin tekemällä ohjelmaansa muutoksia.

1. Vaihda maisemaa

Useimmiten tulee aina juostua samaa reittiä, joten ei siis ihme, että juokseminen tuntuu hieman turhauttavalta. Poikkea siis normaalilta reitiltäsi. Kannattaa myös suosia lenkkipolkuja asfalttitien sijaan, sillä pehmeä pohja on nivelille ja luille armeliaampi vaihtoehto.  

2. Hanki seuraa

Kannattaa juosta ystävien tai juoksuryhmien kanssa, sillä tällöin matka tuntuu etenevän nopeampaa vauhtia. Lenkin aikana voi vaihtaa kuulumisia ja kannustaa toisiaan parempiin suorituksiin. On hankalampi perua tuleva juoksulenkki, jos olet luvannut ystävällesi tavata hänet polun varressa tietyn kellonlyömän aikaan.

3. Tavoitteet uusiksi

Päämäärät täytyy uusia aina ajoittain, jotta voi tavoitella jotain uutta. Päätä esimerkiksi, että juokset joka kerta jossain uudessa paikassa tai päätä, että juokset useammin ylämäkeä tai nopeampaan tahtiin. Keksi itellesi uusia hauskoja tavoitteita, jotta juokseminen tuntuu suunnitelmallisemmalta ja miellyttävämmältä.

4. Ilmoittaudu kisoihin

Ilmoittaudu puolimaratonille tai johonkin muuhun innostavaa juoksukilpailuun, koska tunnelma erilaisista kilpailuissa on niin miellyttävä ja kannustava, jotta saat takuulla lisää motivaatiota treeniisi.

Lue myös:

    Uusimmat