Mainos

"Kyllä hän on listoilla" – Joel Pohjanpalo oli Huuhkajien minileirillä, kuuluu Markku Kanervan suunnitelmiin

7:21
Pääkuvan videolla Markku Kanervan koko haastattelu!

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanervan mukaan Joel Pohjanpalo kuuluu hänen suunnitelmiinsa. 

Huuhkajien kärkihyökkääjiin kuuluva Pohjanpalo oli lähes koko viime kauden sivussa oikean jalan nilkan telaluun rasitusmurtuman takia. 

– ”Jolle” oli meidän minileirillämme mukana ennen noita kesäkuun pelejä ja näytti silloin jo hyvältä. Suunnitelmissa on mennä katsomaan ”Jollea” paikan päällekin. Kyllä hän on listoilla.

Pohjanpalo otettiin kuitenkin vaihtoon varotoimenpiteenä Leverkusenin ystävyysottelussa, sillä hän tunsi jotain oikeassa jalassaan. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

"Tavoitteena palauttaa maine ja pestä kasvot"

Kanerva nostettiin apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi joulukuussa 2016, kun silloinen päävamentaja Hans Backe sai potkut. 

Kanervalla oli yksi selkeä tavoite aloittaessaan vastuuvalmentajan hommat. 

– Se oli palauttaa maine ja pestä kasvot. Se tuli vain tulosten kautta. Olemme nyt hyvällä tiellä ja työhän on vielä kesken. Meidän pitää olla koko ajan skarppina ja analysoida, missä menemme pelillisesti ja meillä on isot haasteet vielä edessä, Kanerva kertoo. 

Huuhkajilla on vihdoin selkeä peli-identiteetti, jonka kautta se pystyy saamaan tuloksia. Vaikka otteluiden sisällä tulee vaikeita hetkiä, ei joukkue ole sortunut kokonaan paineen alla. 

Yhteishenki joukkueen sisällä onkin ollut tärkeä arvo Kanervalle. Hän on työstänyt paljon yhteishenkeä ja etenkin silloin, kun on nostanut Huuhkajien ryhmään uusia pelaajia. 

Uusien pelaajien mukaan ottaminen kun muuttaa ryhmän sisäistä dynamiikka jollakin tavalla. 

– Sen takia minulla on aina tapahtumissa jotain ryhmädynamiikkaa kehittäviä tehtäviä. Kyllähän nämä kaverit sillä lailla tuntevat toisensa. Täytyy sanoa, etteivät vanhemmat ihan nuorimpia tunne. Sen takia olen tehnyt tiettyjä toimenpiteitä, jotta pelaajat otetaan hyvin sisään.

Huuhkajat saa vastaansa syyskuun EM-karsintaotteluissa Kreikan ja Italian. Kreikka on jälleen pienimuotoinen kysymysmerkki, sillä se on vaihtanut päävalmentajaansa jälleen. 

– Sehän siinä on haastavaa. Luulen, kreikkalaisilla on tietynlainen mentaliteetti. He haluavat hallita palloa ja uskon, että he pyrkivät sitä myös tekemään. He eivät tehneet Kansojen liigassa yhtään maalia meitä vastaan, me teimme yhden oman maalin. Se ei tule olemaan helppo peli missään nimessä, Kanerva pohtii.

Katso pääkuvan videolta, miten Kanerva viettää lomaansa, mikä on Roman Eremenkon tilanne ja onko Kreikka-ottelu vedenjakamatsi EM-kisapaikan kannalta! 


 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja