Mainos

Kyläläiset hakkasivat kaksi miestä kuoliaaksi WhatsAppissa kiertävän huhun vuoksi – samasta syystä karkkeja jakanut nainen ja vierasta kieltä puhuva mies tapettiin

5:50

Poliisi on pidättänyt Intiassa 16 ihmistä kahden miehen tappamiseen liittyen.

VIDEO: Huomenta Suomessa pohdittiin sosiaalisen median haittoja ja hyötyjä: "Twitterin ja LinkedInin pitää olla kunnossa, jos haluaa saada töitä kaupalliselta alalta"

BBC:n mukaan kaksi miestä oli pysähtynyt Koillis-Intiassa sijaitsevaan kylään kysyäkseen suunnistusohjeita. He eivät kuitenkaan päässeet lähtemään kylästä, sillä heidät hakattiin kuoliaaksi.

BBC:n artikkelissa kirjoitetaan, että tapauksesta on video, jossa näkyy, kuinka toinen miehistä anoo kyläläisiä säästämään henkensä.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, koska kyläläiset luulivat, että miehet ovat lasten kidnappaajia. Tämä luulo perustui WhatsAppissa leviävään huhuun, jonka mukaan Intiassa kiertää lasten kidnappaajia.

Huhun takia ainakin seitsemän ihmistä on tapettu kuluneen kuukauden aikana.

Mistä huhut ovat lähteneet?

WhatsAppissa kiertävien huhujen pohjana on video, jolla näkyy kuinka kaksi moottoripyöräilijää ajavat lapsijoukon keskelle, nappaavat yhden pyörän selkään ja ajavat pois. Tätä videota useat intialaiset ovat jakaneet viestintäsovelluksessa.

Video ei kuitenkaan ole aito eikä se edes ole Intiasta. Editoimattomasta versiosta näkyy, että video on tehty Pakistanissa lastensuojeluun liittyvän tietoisuuden herättämiseksi.

Intiassa videosta on editoitu pois viimeinen kohtaus, jossa toinen ”kidnappaajista” näyttää kylttiä, jossa tapaus selitetään. Lisäksi videon mukana kulkee teksti, jossa puhutaan kidnappaajista, jotka saapuvat kyliin tarkoituksenaan varastaa lapsia.

Huhut saivat lisää liekkiä alleen, kun eräät paikalliset mediat alkoivat levittää huhua uutisena omissa kanavissaan antaen sille uskottavuutta.

Viranomaiset ovat yrittäneet kertoa ihmisille eripuolilla Intiaa, ettei näitä huhuja pitäisi uskoa.

– Kun huhut alkavat kiertää sosiaalisessa mediassa, vie jonkin aikaa ennen kuin ne saa pysäytettyä kokonaan, poliisin edustaja kommentoi tapausta.

Useita kuolemia huhujen takia

Viimeisin tragedia ei ollut ensimmäinen tapaukseen liittyen.

Huhtikuussa mies hakattiin kuoliaaksi Etelä-Intiassa väkijoukon toimesta, koska hän vaelteli ympäri katuja päämäärättömän näköisesti.

Toukokuussa taas tapahtui useampia kuolemia. Muun muassa 55-vuotias nainen tapettin, koska hän jakoi karkkeja lapsille. Yksi mies taas tapettiin, koska hän ei puhunut paikallisten kieltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.