Kvinoa

Julkaistu 05.03.2014 20:34(Päivitetty 07.03.2014 12:18)

GoGreen Kvinoaa voit käyttää vaihtoehtona couscousille, riisille tai pastalle. Saat vaihtelua makuun keittämällä kvinoan maustetussa vedessä (mausteet, yrtit, liemi). Kokeile myös sekoittaa kvinoaan pestoa ja laita sitten mukaan ruokaisaan salaattiin.

+ Proteiinin lähde

+ Kuidun lähde

Ravintosisältö per 100 g:

Energiaa 1550 kJ/ 360 kcal
Rasvaa 3 g
josta tyydyttynyttä 0,5 g
Hiilihydraattia 61 g
josta sokereita 0,5 g
Ravintokuitua 7 g
Proteiinia 11 g
Suolaa 0,01 g
Rautaa 5 mg (35%*)
Magnesiumia 100 mg (26%*)
* % päivän saantisuosituksesta

Valmistus:

Laske 1 dl kvinoaa ja 2 dl vettä per annos.

1. Huuhtele kvinoa lämpimässä vedessä ja kaada se sitten kiehuvaan veteen.

2. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä n. 15 min.

Artikkelin tarjoaa: GoGreen

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle