Mainos

Kuwaitin hallitsija kuoli

Uudeksi emiiriksi on nimitetty 76-vuotias kruununprinssi Saad al-Abdulla al-Sabah. Tosiasiallisena johtajana jatkaa todennäköisesti kuitenkin pääministeri Sabah al-Ahmad al-Sabah.

Kuwaitin hallitus on nimittänyt maalle uuden valtionpäämiehen emiiri Jaber al-Ahmed Al-Sabahin (kuvassa) kuoltua. Uudeksi emiiriksi nimitettiin kruununprinssi Saad al-Abdulla al-Sabah.

Öljyvaltio Kuwaitin hallitsija, emiiri Jaber al-Ahmad al-Sabah kuoli varhain tänään 77-vuotiaana. Kuolemasta ilmoitti maan tiedotusministeri, joka luki valtion tv-kanavalla hovin lausunnon. Kuwaitin hovi on julistanut maahan 40 päivän suruajan.

Sheikki Jaber al-Ahmad al-Sabah hallitsi Kuwaitia vuodesta 1978. Hän sai aivoverenvuodon vuonna 2001 ja sairasteli viimeiset vuotensa.

Nyt emiiriksi nimitetty Saad on 76-vuotias ja hänen terveytensä on ollut pitkään heikko. Yleisesti arvellaan, että pienen öljyvaltion tosiasiallisena johtajana jatkaa pääministeri Sabah al-Ahmad al-Sabah, edesmenneen emiirin veli ja nykyisen hallitsijan velipuoli.

Emiiri käyttää Kuwaitissa suurta valtaa. Hän valitsee muun muassa pääministerin ja kolmanneksen parlamentin jäsenistä.

Viime keväänä Jaber al-Ahmad al-Sabah sai läpi lain naisten äänioikeudesta. Laki antaa naisille myös oikeuden asettua ehdolle parlamenttivaaleissa.

Al-Sabahin dynastia on hallinnut Kuwaitia lähes 250 vuotta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.