Kuvausryhmälle esitettiin vaatimus, jonka edessä autovalmistajakin nosti kätensä pystyyn – tätä et tiennyt eeppisestä kohtauksesta

General Motorsin Super Bowl -mainoksessa vieraillaan Suomessa 1:30
General Motorsin mainoksessa vieraillaan "Suomessa". Mainosta tähdittää Hollywood-suuruus Will Ferrell.

Minin ensimmäinen sähköauto on tullut vasta hiljattain markkinoille, mutta sellaisia oli itse asiassa olemassa jo 2000-luvun alussa.

Muistatko The Italian Job -leffan uudelleenfilmatisoinnin vuodelta 2003? Jos itse elokuvan nimi ei kilisytä kelloja, saattaa sinulla kuitenkin olla jonkinlainen muistijälki pitkin losangelesilaisen metroaseman rappusia alas syöksyvistä Mineistä.

Vaikka se ei elokuvasta millään tavalla käynytkään ilmi, olivat nämä kolme stunttiautoa itse asiassa täysin sähköisiä.

Taustalla oli Los Angelesin kaupungin asettama tiukka ehto sen metrotunneleissa kuvaamiselle ja autoilla rälläämiselle; pakokaasuja ei nimittäin saanut aiheutua.

Elokuvan ohjannut F. Gary Gray kertoi Behind the Stunts -YouTube-kanavan haastattelussa, että saatuaan projektin alkuvaiheessa tiedon kaupungin vaatimuksesta, oli hän heti yhteydessä saksalaiseen BMW-konserniin, joka jo tuolloin oli Minin emoyhtiö.

– He vastasivat, ettei heillä ollut yhtäkään sähkö-Miniä, koska sellaisia ei ollut silloin olemassakaan, ohjaaja totesi.

Koska autovalmistajastakaan ei ollut apua, otti elokuvan ajoneuvokoordinaattorina toiminut John Carpenter lopulta asiakseen selvittää, kuinka Minit muutettaisiin sähkökäyttöisiksi. Konversiosta vastanneen Carpenterin ansiosta kohtaus pystyttiin lopulta kuvaamaan.

Alkuperäistä The Italian Jobia (1969) tähditti Michael Caine. Vuoden 2003 uudelleenfilmatisoinnissa nähtiin muun muassa Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton ja Jason Statham.

Katso alta legendaarinen kohtaus.

Lue myös:

    Uusimmat