Kuvat: Klassikkoelokuvan ikoninen Lamborghini myynnissä – ei tuhoutunutkaan kuvauksissa

Legendaarinen Lamborghini ajettiin liiskaksi The Italian Job -elokuvan alussa. Todellisuudessa kaaran kohtalo ei ollut yhtä lohduton. Entisöity auto on nyt laitettu myyntiin.

Komea Lamborghini Miura liitää pitkin kiemuraisia alppiteitä vähintäänkin yhtä legendaarisen vuonna 1969 ilmestyneen The Italian Job, eli suomalaisittain Riehakas ryöstö, elokuvan alkukohtauksessa.

Arancino Miuran, eli oranssin Miuran, matka kuitenkin katkeaa elokuvassa jo ensimmäisen viiden minuutin päästä törmäykseen tietyömaakoneen kanssa ja pian autonraato lentelee rinnettä alas.

Katso kaaran karmea kohtalo.

Elokuvantekijät eivät onneksi ajaneet upouutta Lamborghinia tuusan nuuskaksi kuvauksissa muuten kuin kuvitteellisesti. Rinnettä alas paukkuu toinen auto.

Legendaarinen Miura palautettiin kuvausten jälkeen takaisin tehtaalle, josta se jatkoi matkaan ensimmäisten omistajiensa huomiin.

Autoharrastelija ja Cheshire Classic Carsin omistaja Iain Tyrrell bongasi kulttikiesin pariisilaisesta autoparkista, otti sen huomiinsa ja entisöi uuteen kukoistukseen. Nyt klassikko on Cheshire Classic Carsilla myynnissä.

Myyntihintaa voidaan vain arvailla. Oletettavaa on, että hinta sijoittuu miljooniin euroihin.

Vuonna 1968 rakennettiin kaikkiaan vain kolme oranssia Miuraa. Myynnissä olevasta kappaleesta löyttyy myös valkoiset nahkasisusteet. Autolla on ajettu noin 19 000 kilometriä.

Miuraan on vaihdettu moottori, mutta myös vanha kone kuuluu kauppaan.

Miuran sulavien linjojen takana on muotoilija Marcello Gandini. Lamborghini Miura P400 malli kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa seitsemässä sekunnissa ja hevosvoimia siinä on 350. Miuroja valmistettiin vuosina 1966–1973 kaikkiaan noin 750 kappaletta. 

Lue myös:

    Uusimmat