Fazerin suklaatehtaalla pääsiäisvalmistelut aloitettiin jo hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta. Makuja.fi kävi tutustumassa pääsiäisen klassikkoherkkujen, Mignon-munien valmistukseen.
Suomen suosituimpien pääsiäismunien joukkoon lukeutuvia Mignon-munia on valmistettu Fazerin suklaatehtaalla jo vuodesta 1896. Tänä päivänä munia valmistetaan Vantaan tehtaalla vuosittain marraskuusta alkaen kolmen neljän kuukauden ajan jopa 1,5 miljoonaa kappaletta. Mutta miten Mignon-munat oikeastaan syntyvät?
Lue myös: Tiesitkö? Mignon-muna ei ole oikeasti suklaata
Mignon-munia ei suinkaan valmisteta liukuhihnalla koneellisesti. Fazerin suklaasuvun neljättä polvea edustavan kaakaoasiantuntija Majlen Fazerin mukaan munien valmistaminen on tarkkaa, harjoittelua vaativaa käsityötä.
Mignon-munien valmistusprosessi lähtee tietysti munankuorista.