Mainos

Kuvat: Näin matkustaa Venäjän presidentti – Putinin limusiini saapui lentorahtina Suomeen

Eilen Lappeenrannan lentokonekerholla elettiin jännittäviä hetkiä, kun Venäjän presidentti Vladimir Putinin torstaista Suomen-vierailua valmisteleva tavarankuljetuskone laskeutui lentokentälle.

Harrastajalentäjä Satu Tuomela, 48, oli juuri käymässä Lappeenrannan lentokonekerholla, kun puoli neljän aikaan taivaalta alkoi kuulua jyrinää ja Venäjän valtion lipulla varustettu kone laskeutui kiitoradalle. Purjelupalentokirjan omaava ja harrastajalentäjä Tuomela tunnisti koneen Venäjän hallinnon rahtikoneeksi, Iljušin Il-76:ksi.

– Meidän kerholta oli pari sataa metriä asematasolta, mihin se kone tuli parkkiin. Siinä katseltiin ja seurattiin. Sitten tuli tavarankuljetusautoja odottamaan, kun lastia alettiin purkamaan ja pari pikkubussia. Henkilöstöä varten tuli diplomaattiautoja, Tuomela kertaa eilisiä tapahtumia.

Koneesta purettiin ulkona odottaviin tavarakuljetusautoihin ja busseihin useita kontteja, mutta Tuomela ei osaa arvioida niiden sisältöä.

– Niistä ei tiedä, mitä oli sisällä. Ne olivat ihan semmoisia tarvikekontteja. Viimeisenä koneesta purettiin kolme autoa, joista yksi oli limusiini.

Poliisiauto suojasi konetta

Maassa olevan valtaisan tavarankuljetuskoneen perään ajoi poliisiauto.

Tuomela kertoo, ettei kentälle päästetty ketään muita. Uteliaita katsojia kuitenkin riitti aitojen ulkopuolella.

Uljaan rahtikoneen, Iljušin Il-76, näkeminen Lappeenrannan kentällä oli lentokoneharrastajalle iso ja hieno hetki.

– On se aika harvinainen. Vuonna 2010 Putin kävi toisella Iljuš-koneella täällä, joka oli matkustajakone.

Tuomela kertoo, että kuhinaa on riittänyt viime viikosta asti, sillä tuolloin Tupolev-merkkinen lentokone toi henkilöstöä Lappeenrantaan. Tunnelma Lappeenrannassa on Tuomelan mukaan utelias ja hieman jännittynyt kansainvälisisistä vieraista.

– Tietysti se on aika jännittävä, että eihän Putin joka päivä tule. On mielenkiintoista seurata, minkälaisia valmisteluja tarvitaan, kun valtionmies tulee käymään. Se on aika iso organisaatio, mikä siinä polkaistaan käyntiin.

Rahtikoneen saapumisesta Lappeenrantaan uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Edit: Korjattu rahtikoneen nimi 26.7.2017 kello 6.20.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.