Mainos

Kuvat: Mies majoitti tuttavansa, vieras "saneerasi" asunnon uskomattomaan kuntoon – "Lähes kaikki oli hajotettu"

Helsinkiläismies majoitti tuttavansa asuntoonsa, mutta ystävällinen ele osoittautui kalliiksi virheeksi. Vierailun aikana mies oli ennättänyt romuttaa lähes kaiken asunnossa ollen irtaimiston. Tuhoisalle tuulelle äitynyt vierailija tuomittiin vastikään Helsingin käräjäoikeudessa muun muassa vahingonteosta.

Asianomistajan mukaan asunnossa oli rikottu muun muassa tauluja, mattoja, pöytiä ja sohva. Lisäksi asunnon keittiön tasoja oli viillelty ja kaapistot revitty.

Miehen mukaan vieras oli ollut asunnossa vain parin päivän ajan. Hän kertoi oikeudessa, että asunnossa oli tuona aikana hajotettu lähes kaikki esineet lukuun ottamatta jääkaappia. Tuhojen laajuus käy ilmi valokuvista, joita hän esitteli oikeudessa.

Syytetty myönsi oikeudessa, että asunnossa oli mennyt tavaraa rikki. Hänen mukaansa vahingot olivat tapahtuneet lyhyen ajan sisällä hänen ollessa päihtynyt. Hän kuitenkin kiisti olleensa asunnossa vain parin päivän ajan. Omien sanojensa mukaan hän oli asunut siellä kuukausien ajan tyttöystävänsä kanssa.

Mies kiisti osan tuhotöistä ja asianomistajan korvausvaatimuksista, jotka olivat kaikkinensa noin 10 000 euroa.

Osa korvauksista jäikin asianomistajalta saamatta, sillä hän ei ollut esittänyt hajonneen omaisuuden arvosta mitään tositteita.

Asunnossa riehunut mies tuomittiin silti vahingonteosta. Lisäksi miehen syyksi luettiin kaksi huumausainerikosta, jotka olivat tapahtuneet vahingonteon tapaan vuonna 2015. Miehen hallusta löydettiin tuolloin muun muassa kannabista, amfetamiinia, subutex-tabletteja ja psilosybiiniä sisältäviä sieniä.

Rangaistukseksi miehelle määrättiin kahdeksan kuukautta vankeutta. Rangaistus tuomittiin ehdottomana, sillä miehellä oli muuta rikostaustaa. Tuhoutuneesta omaisuudesta mies joutuu oikeuden mukaan korvaamaan 2500 euroa. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siitä voidaan valittaa hovioikeuteen.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.