Kuva kouvolalaisteinin paleltuneista nilkoista levisi ympäri somea – nyt puhuu Laura, 14, itse

Lauran paleltuneet nilkat nousivat tällä viikolla puheenaiheeksi. 

Sosiaalisessa mediassa lähti tällä viikolla leviämään kuva 14-vuotiaasta kouvolalaisen Laura Toikan pakkasella paleltuneista nilkoista. Paleltumien vuoksi Laura joutuu käyttämään kyynärsauvoja parisen viikkoa. Nilkat pääsivät paleltumaan, kun Laura kulki pakkasella housujen puntit ylös käännettyinä.

Paljaat nilkat ovatkin kovin tuttu näky katukuvassa pakkasellakin. Myös Lauralla on ollut tapana kulkea nilkat näkyvillä. Hän pohtii, että syynä saattoi olla se, että niin muutkin tekivät.

– Sitten on vain itse mennyt siihen mukaan, hän kertoo.

Mistä Lauran mielestä voisi johtua se, että nuoret haluavat kulkea nilkat paljaana talvisäällä?

– En oikeastaan tiedä. Onko se sitten ehkä kivannäköistä, hän miettii.

Osa kavereista yllättyi

Kun Lauran kaverit kuulivat, miten oli käynyt, jotkut heistä totesivat jalkojen paleltumisen olevan ihan omaa tyhmyyttä. Toiset yllättyivät siitä, että niin voi oikeasti käydä.

Laura on onneksi saanut kavereiltaan apua koulussa. Hän liikkuu kyynärsauvojen avulla jonkin aikaa, mikä hieman hankaloittaa elämää. Kaverit ovat kuitenkin avanneet ovia ja kantaneet hänen tarjotintaan ruokalassa. 

Jatkossa Laura aikoo pitää nilkat paremmin suojattuna. Pitkävartisia sukkia on hankittu ja talvikengät ovat ostoslistalla. Hän kertoo, että kaverit aikovat tehdä samoin.

Entä, miltä somessa ja mediassa saatu huomio on tuntunut 14-vuotiaasta kouvolalaistytöstä?

– No, en jotenkin vielä ymmärrä itse sitä, että oon lehdissä. Ihan normaalilta elämä tuntuu, mutta onhan se ihan kivaa, Laura kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat