Kouvolalainen Leo, 11, on nukkunut jo 1,5 vuotta parvekkeella: "Eipä olisi tullut aluksi mieleenkään, mihin tuo johtaisi"

10-vuotias Leo on nukkunut jo vuoden parvekkeella 0:57
Millainen on 10-vuotiaan Leon oma nukkumapesä parvekkeelta? Katso kesällä kuvatulta videolta reippaan parvekenukkujan esittely.

Kouvolan Korialla asustavaa 11-vuotiasta Leo-poikaa ei yksinkertaisesti saa sisälle nukkumaan. Leon äiti Minna kertoo nyt MTV Uutisille perheensä kuulumiset.

Kerroimme kesäkuussa Kouvolan Korialla asuvasta, tuolloin 10-vuotiaasta Leo Ampujasta, joka oli nukkunut jo vuoden verran ulkona, perheensä omakotitalon parvekkeella. Leo ja hänen äitinsä Minna kertoivat kesällä MTV Uutisille pojan ihastusta ja kunnioitusta herättävästä elämäntavasta.

– Viime kesäloman alussa vuosi sitten Leo sai idean Urho-veljen kanssa että laittavat Urhon pienen teltan parvekkeelle ja nukkuvat siellä. Urho taisi yhden yön siellä nukkua, Leo taas innostui tästä nukkumisesta ulkoilmassa niin kovasti, että siellä edelleen hän vaan yöt nukkuu, Leon äiti Minna Ampuja kertasi.

Äiti Minna on ollut välillä vähän huolissaankin Leo-pojan elämäntavasta, erityisesti talven pakkasissa ja tuiskuissa. Kun tuuli on ollut melkoinen ja taivaalta tuiskuttanut räntää, sisällä on mietitty lähteekö poika telttoineen tuulen mukana matkoihin. Leo ei kuitenkaan ole tuiskuista välittänyt, sillä ulkona uni maistuu niin sikeästi, ettei teltan ulkopuolinen elämä häiritse.

– Kun ilmat kylmenivät, äitinä aloin jo miettimään, että olisikohan aika siirtyä sisätiloihin nukkumaan, ettei yöllä vaan palellu telttaan. Kerran erehdyinkin asiasta mainitsemaan, niin Leo katsoi minuun ihmeissään, että mitä äiti sanoit. ”Siis minä en sisälle tule nukkumaan, nukun kyllä tuolla ulkona”, tokaisi poika.

Joulukuussa jo 1,5 vuotta hyviä yöunia parvekkeella

Joulukuussa 2020 Leolle tuli jo täyteen 1,5 vuotta nukkumista parvekkeella. Äidin mukaan unet maistuvat ulkona edelleen.

– Ainoat yöt, mitkä Leo on sisällä joutunut nukkumaan olivat jalkapalloturnausreissu syyskuussa Jyväskylään ja yhdet kaverin synttärit myös. Eikä kuulemma oikein hyvin sisällä nukuttanut, Minna naurahtaa.

Leon parveketeltta meni vaihtoon loppukesästä ja poika sai 11-vuotislahjaksi elokuussa uuden.

– Vanha meni tosiaan takaseinästä ihan halki ja Leo nukkui useamman viikon kesällä hyvin ilmastoidussa teltassa. Ei haitannut repeämät telassa tai rikkinäinen vetskari. Syksyä vasten oli kiva kasata uusi ja ehjä teltta nukkumista varten.

"Mulla on täällä lukemista, mamman kutomat villasukat ja yöpipo, jota käytän talvella"

Kuten Leo jo kesällä itse kertoi, unet maistuvat myös kylmillä keleillä lämmittävien varusteiden ansiosta.

– Ei ole koskaan ollut liian kylmä tai kuuma. Mulla on täällä lukemista, mamman kutomat villasukat ja yöpipo, jota käytän talvella.

Leo odottaa jo kuumeisesti kunnon talvea ja paukkupakkasia, jolloin paksulle untuvamakuupussille ja mamman villasukille on todella tarvetta.

– Eipä olisi aluksi tullut mieleenkään, mihin tuo telttailu parvekkeella hänellä johtaisi, Minna-äiti pohtii ylpeänä.

Lue myös:

    Uusimmat