Kuvat: Kiinalaisten röyhkeä kopio suosikkimaasturista

Tämä ei ole Porsche. Tämä on kiinalainen Zotye SR8, joka on röyhkeän suora kopio saksalaisvalmistajan sporttisesta katumaasturista. Uutuusmalli esitellään Pekingin autonäyttelyssä 25. huhtikuuta.

Hyviä tuotteita kopioidaan aina. Usein tuotteisiin pyritään luomaan omaa ilmettä ja erottautumaan lähtökohdasta, mutta kiinalaiset ovat jo pitkään toimineet eri tavalla autojen kohdalla. Usein kiinnostavien autojen ulkomuoto kopioidaan tarkasti, mutta ominaisuudet jäävät kauas alkuperäisestä. Zotyen viimeisin luomus on suorastaan röyhkeän tarkka kopio Porsche Macanista.

Kiina-Porsche kulkee nimellä Zotye SR8 ja se eroaa ulkoisesti Macanista lähinnä keulalla olevan logon osalta. Ulkoäön piirteet on kopioitu varsin tarkasti ja sama jatkuu myös sisätiloissa. Kojelaudan muodot, ohjauspyörä ja jopa keskikonsolin päällä oleva analoginen kello löytyy kiinalaiskopion kojelaudan päältä.

Ei liene suuri yllätys, ettei auto ole teknisesti kovin lähellä alkuperäistä. Zotyen pellin alta löytyy Mitsubishin 2,0-litrainen turbokone, joka tarjoaa 192 hevosvoimaa. Vaihteistoksi on tarjolla viisiportainen manuaali tai kuusiportainen kaksoiskytkinvaihteisto. Ajo-ominaisuuksia ja turvallisuutta voi vain arvailla.

Ja mitä tämä kaikki sitten maksaa? Hintaa autolla tulee olemaan noin 23 000 euroa, mikä on alle kolmannes Macanin Saksan hinnasta. Suomessa Macanin hinnat alkavat 82 142 eurosta. Kaiken lisäksi Kiinan lainsäädäntö tekee alkuperäisen valmistajan puuttumiseen tällaiseen toimintaan hankalaksi.

Lue myös:

    Uusimmat