Kuvat salaisesta dopinglaboratoriosta julki – syyttäjä uskoo kohulääkärin toimineen autotalliin piiloseinän taakse rakennetussa tilassa

Skandaali MM-laduilla - miten doping kitketään? 7:40
Videolla Harri Syväsalmi Huomenta Suomen vieraana keskustelemassa dopingin kitkemisestä pois urheilusta.

Poliisi teki täsmäiskun dopingrinkiä vastaan Seefeldin hiihtolajien MM-kilpailujen aikana. Norjalaismedia sai luvan syyttäjältä julkaista kuvat autotalliin rakennetusta dopinglaboratoriosta, jossa syyttäjä uskoo kohun keskellä olleen lääkäri Mark Schmidtin toimineen.

Kuvat dopinglaboratoriosta voit katsoa tästä linkistä.  Ne julkaistiin yhdessä tulliviranomaisten kanssa. Laboratorio oli rakennettu autotalliin piiloseinän taakse. 

Pakastimesta löydettiin yli 40 pussia jäädytettyä verta. Pusseissa ei ollut nimiä, mutta niissä oli koodit, joiden avulla poliisi yrittää selvittää, kenelle ne kuuluvat. Pakastimen vieressä oli sentrifugi, jolla on arvoa melkein 50 000 tuhannen euron edestä. 

– Hänen tekniikkansa on laatuluokkaa, antidoping-asiantuntija Fritz Sörgel sanoi Bild-Zeitungille.

Sörgel uskoo, että autotalliin rakennetussa laboratoriossa on omat riskinsä, sillä hänen mielestä hygienian taso ei ole tarpeeksi riittävä. 

Syyttäjän mukaan 21 urheilijaa viidestä eri lajista ja kahdeksasta eri maasta on mukana vyyhdissä. Verta olisi lähetetty laboratoriosta Schmidtin avustajille ympäri Eurooppaa. Paikallislehti Thüringer Allgemeinen mukaan Pyeongchangin olympialaisissa vuonna 2018 hänellä olisi ollut kaksi työntekijää paikan päällä. 

Tutkijat uskovat, että Schmidt olisi ansainnut vuoden aikana melkein miljoona euroa. 

Lue myös:

    Uusimmat