Kuvat ja video: Hiihtohissit kuin kauhuelokuvasta – Rukan kaamos sai ennennäkemätöntä valoa ylleen

Kuusamossa ja Rukalla voi seuraavan viikon ajan nauttia valojen ja värien leikistä synkän kaamospimeuden keskellä.

Valojen leikkiä –  tällaisena et ole Rukan rinteitä aiemmin nähnyt 0:56

Viikko sitten lauantaina alkanut Polar Night Light Festival -valofestivaali jatkuu 5. helmikuuta asti. Esimerkiksi hiihtohissikuvien sinessä on tunnelma kuin kauhuelokuvissa.

– Siinä missä perinteisesti pohjoiseen on tultu kesällä ihailemaan yötöntä yötä, Polar Night Light Festival houkuttelee matkailijoita valon ja varjon leikillä eli pimeyden estetiikalla, jota vasten erilaiset valotaideteokset kiehtovasti kontrastoituvat.

– Halusimme Rukakeskuksen kanssa luoda Pohjois-Suomen maailmankuulujen luontoelämysten rinnalle aivan uudenlaisen tapahtuman, joka tarjoaa etenkin kansainvälisille matkailijoille todellista kaamoksen hurmaa, luonnehtii festivaalin kuraattori Matti Jykylä festivaalin järjestävästä, valo- ja äänisuunnitteluun erikoistuneesta Sun Effectsistä.

Valoshow'sta voi nauttia Rukan hiihtokeskuksen maastossa suksilla tai vaikka lumikenkäillessä, mutta myös pitkään suljetuissa sisätiloissa, kuten Kuusamon vesitornissa, johon on rakennettu pop up -valoteosnäyttely. Myös Rukan parkkihalli on saanut väriä seinilleen.

– Polar Night Light Festival tarjoaa meille taiteilijoille suurenmoisen mahdollisuuden tehdä taidetta näin poikkeuksellisissa puitteissa, kuten parkkihallin muodostamassa galleriassa, jossa kaiku tuo jännittävän lisäelementin valotaide-elämykselle. Rukatunturin näkeminen värivaloissa sekä eksoottisesti keskellä lumituiskua on kokemus, jota suosittelen jokaiselle luontomatkailun ystävälle, kiittelee englantilainen valotaiteilija Duncan Matthews.

Lue myös:

    Uusimmat