Mainos

Kuvat ja video: Hiihtohissit kuin kauhuelokuvasta – Rukan kaamos sai ennennäkemätöntä valoa ylleen

Kuusamossa ja Rukalla voi seuraavan viikon ajan nauttia valojen ja värien leikistä synkän kaamospimeuden keskellä.

0:56

Viikko sitten lauantaina alkanut Polar Night Light Festival -valofestivaali jatkuu 5. helmikuuta asti. Esimerkiksi hiihtohissikuvien sinessä on tunnelma kuin kauhuelokuvissa.

– Siinä missä perinteisesti pohjoiseen on tultu kesällä ihailemaan yötöntä yötä, Polar Night Light Festival houkuttelee matkailijoita valon ja varjon leikillä eli pimeyden estetiikalla, jota vasten erilaiset valotaideteokset kiehtovasti kontrastoituvat.

– Halusimme Rukakeskuksen kanssa luoda Pohjois-Suomen maailmankuulujen luontoelämysten rinnalle aivan uudenlaisen tapahtuman, joka tarjoaa etenkin kansainvälisille matkailijoille todellista kaamoksen hurmaa, luonnehtii festivaalin kuraattori Matti Jykylä festivaalin järjestävästä, valo- ja äänisuunnitteluun erikoistuneesta Sun Effectsistä.

Valoshow'sta voi nauttia Rukan hiihtokeskuksen maastossa suksilla tai vaikka lumikenkäillessä, mutta myös pitkään suljetuissa sisätiloissa, kuten Kuusamon vesitornissa, johon on rakennettu pop up -valoteosnäyttely. Myös Rukan parkkihalli on saanut väriä seinilleen.

– Polar Night Light Festival tarjoaa meille taiteilijoille suurenmoisen mahdollisuuden tehdä taidetta näin poikkeuksellisissa puitteissa, kuten parkkihallin muodostamassa galleriassa, jossa kaiku tuo jännittävän lisäelementin valotaide-elämykselle. Rukatunturin näkeminen värivaloissa sekä eksoottisesti keskellä lumituiskua on kokemus, jota suosittelen jokaiselle luontomatkailun ystävälle, kiittelee englantilainen valotaiteilija Duncan Matthews.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.