Mainos

KUVAT: Huippu-urheilijat intin kurkkusalaateissa: "Kyllä tähän kroppaan pari munkkia mahtuu"

Suomen urheilupiirien ehdoton viime päivien puheenaihe on ollut huippu-urheilijoiden etuoikeuksien karsiminen armeijassa. 

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin teki päätöksen, jonka mukaan huippu-urheilijoiden kohtelu armeijassa on vastoin varusmiesten yhdenvertaista kohtelua koskevaa periaatetta.

Kiekkokolmikko Urheilukoulussa

Intin kurkkusalaateiksi kutsutuissa maastopuvuissa on nähty vuosien saatossa useita maineikkaita huippu-urheilijoita, jotka ovat luoneet kansainvälisen huippu-uran. 

MTV kokosi kuvagallerian tunnettujen urheilunaamojen varusmiesvuosilta Lahden Urheilukoulussa. Viime vuonna Urheilukoulu muutti Helsinkiin Kaartin Jääkärirykmenttiin.

Viime vuosien ehkä tunnetuimmat armeijan kävijät ovat jääkiekkoilijat Mikael Granlund, Mikko Koivu ja Sami Vatanen, jotka palvelivat Lahdessa vuonna 2011. Kaikki pelaavat tällä hetkellä NHL:ssä Pohjois-Amerikassa. 

– Joudun karsimaan kissanristiäisiä, sillä sotilaskoulutuksen ehdoilla edetään, Granlund kertoi tuolloin

Munkit maistuivat

Vuonna 2008 intin kävi jalkapalloilija Mikael Forssell, joka ei ollut huolissaan varusmiespalveluksen stressaavuudesta. 

– Sotkun munkit ovat kuitenkin sen verran edullisia, että mulla on niihin varaa. Kyllä tähän kroppaan pari munkkia mahtuu, hän kertoi lupsakasti tuolloin MTV:lle

Huippu-urheilujoiden etuoikeudet armeijassa ovat herättäneet vuosien saatossa närää ja kritiikkiä siitä, että urheilustarat käyvät kasarmilla vain kääntymässä ennen kotiutumistaan. 

Ainakaan uimaritähti Jani Sieviselle armeijan arki ei tainnut tulla tutuksi, sillä hän kertoi Ilta-Sanomille viettäneensä palvelusaikanaan kasarmilla vain kaksi yötä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.