Koronavirus sekoitti kesän risteilyreitit – uuden risteilykohteen suosio yllätti laivayhtiön: "Varauksia on tullut jo tuhansia"

4:03
Korona laittoi kesän laivareitit uusiksi: Laivayhtiön edustaja kertoo videolla kesän erikoisreitistä.

Koronatilanne on saanut laivayhtiöt keksimään uusia matkailuvaihtoehtoja. Esimerkiksi Tallink Silja on ottanut Helsingistä Tukholmaan risteilleet laivansa pois reitiltä. Toinen laivoista risteilee tänä kesänä Ruotsin sijasta Latviaan. Vastikään avattu Riian risteilykohde on yllättänyt liikennöitsijän odotukset suosiollaan. 

Tallink Siljan viestintäjohtajan Marika Nöjdin mukaan uuden Riian reitin vastaanotto on ollut yllättävän positiivista.

– Olemme yllättyneet varausten määrästä. Vaikka reitti tuli myyntiin vasta alle vuorokausi sitten, niin varauksia on tullut jo tuhansia, Nöjd kertoi MTV Uutiset Livelle.

Laiva pysynyt ankkuroituna Helsinkiin

Laivojen matkustajaliikenne Tukholmaan pysähtyi maaliskuun puolivälin tienoilla ja Silja Serenade on sen jälkeen pysynyt ankkuroituna Helsingin Olympia-terminaalissa.

– Serenade kävi tosin pienen hetken Naantalissa Turun korjaustelakalla. Taustalla on tietenkin koronatilanne. Muutoinhan Serenade ja Symphony -laivamme kulkisivat Helsinki-Tukholma -reittiä ja kuljettaisivat matkustajien lisäksi sillä reitillä myös rahtia. Mutta koska nämä laivat ovat sen verran isoja ja matkakin pitkä, niin pelkän rahdin kuljettaminen sillä välillä ei ole kannattavaa, Nöjd taustoittaa.

Riika on Siljalle poikkeuksellinen kesän risteilykohde ja tavallisestikin käytettävä erikoisristeilylaiva olisi Silja Europa. 

– Kyllä yleensä käytettäisiin Europaa tällaisissa kesän erikoisristeilykohteissa. Mutta tämä uusi reitti on ihan puhtaasti koronatilanteen vuoksi tehty. Koronatilannetta seurataan elokuulle asti, emmekä tiedä kuinka paljon silloin on enää kesämatkailijoita. Tämä Riian kohde on tällainen selkeä kesäkohde, Nöjd kertoo.

Laivoja ei myydä täyteen – ravintoloihin vain tietty määrä asiakkaita

Vaikka esimerkiksi Riikaan pystyykin nyt matkustamaan, rajoitukset vaikuttavat sillä ja muillakin reiteillä edelleen. Matkustajien turvallisuus ja riittävä hygienia on viestintäjohtajan mukaan huomioitu yhtiössä.

–  Riian risteilyillä ja toki meidän muillakin laivoilla on tietyt toimenpiteet. Eli laivoja ei ensinnäkään myydä täyteen, vaan myydään vain puolet paikoista, jotta pystytään säilyttämään turvaetäisyydet. Sitten on käsipesuohjeita ja ylimääräisiä käsipesuautomaatteja, jonotusohjeita sekä kuulutuksia. Lisäksi ravintoloissa on asiakasmäärärajoituksia, Nöjd listaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja