Kuvaskandaali velloo Yhdysvalloissa – ESPN: Urheilupomo piinasi viesteillä ja lähetti peniskuvan toimittajalle

Baseball-seura New York Metsin GM Jared Porter on päätynyt keskelle peniskuvaskandaalia. Yhdysvaltalainen ESPN kertoo Porterin pommitaneen urheilutoimitaajaa viesteillä ja lähettäneen tälle kuvan erektiossa olevasta peniksestä vuonna 2016 työskennellessään Chicago Cubsin organisaatiossa.

Kaikki alkoi ESPN:n mukaan kesäkuussa vuonna 2016 Porterin toimiessa Chicago Cubsin kykyjenetsinnän johtajana. Porter ja Yhdysvaltoihin baseballista raportoimaan muuttanut toimittaja tapasivat ohimennen stadionilla. Naistoimittajan mukaan kaksikko puhui lyhyesti kansainvälisistä baseball-lupauksista ja vaihtoi käyntikortteja.

Tapaamisesta alkoi Porterin lähettämien viestien vyöry, joka johti lopulta peniskuvan lähettämiseen. ESPN on nähnyt Porterin naiselle lähettämät viestit.

ESPN kertoo viestien olleen aluksi viattomia. Porter kehui naisen ulkonäköä ja kutsui tämän tapaamaan itseään eri kaupunkeihin. Nainen kertoo vastanneensa Porterin viesteihin ja lähettäneensä pyynnöstä kuvan itsestään, koska siinä ei hänen mielestään ollut mitään epäilyttävää.

Nainen lakkasi vastaamasta Porterin viesteihin sen jälkeen, kun tämä lähetti naiselle kuvan nivustensa kohdalta pullottavista housuistaan.

Porter kuitenkin jatkoi ja lähetti naiselle kymmeniä viestejä, vaikkei saanut vastausta. Porter kyseli, oliko nainen pahastunut hänen lähettämistään kuvista, pyysi anteeksi ja vakuutteli olevansa mukava kaveri.

Elokuussa 2016 Porter pyysi naista luokseen hotelliin Los Angelesiin ja lähetti tälle 17 kuvaa. 15 kuvista oli kuvia hotellista ja sen ravintoloista. 16:s kuva oli sama kuva pullottavista housuista, jonka Porter oli lähettänyt aiemmin. Seuraavassa kuvassa oli paljas penis.

Lopulta nainen lähetti Porterille viestin, jossa kertoi tämän toimivan väärin ja vaati tätä lopettamaan.

Porter pyysi anteeksi, vakuutti lopettavansa ja kehotti naista ilmoittamaan, jos tämä tarvitsisi jotain työhön liittyen.

Porter kiisti

ESPN tavoitti joulukuussa Metsin palkkaaman Porterin kommentoimaan tapausta.

Aluksi hän myönsi viestitelleensä naisen kanssa, mutta sanoi, ettei ollut lähettänyt tälle kuvia itsestään. Kun Porterille kerrottiin viestien osoittavan hänen lähettäneen kuvia itsestään, hän väitti, etteivät sopimattomat kuvat ole hänestä itsestään, vaan sanoi niiden olevan huumorikuvapankista. Myöhemmin Porter kieltäytyi kommentoimasta tapausta enempää.

Porterin työnantaja Mets kommentoi asiaa ESPN:lle puheenjohtaja Sandy Aldersonin tiedotteella. Alderson kertoi keskustelleensa Porterin kanssa vuoden 2016 tapahtumista niistä kuultuaan. Aldersonin mukaan Porter ymmärtää tehneensä vakavan arviointivirheen ja on ottanut vastuun tekemisistään. Porter on Aldersonin mukaan myös osoittanut katumusta. Tiedotteessa mainitaan myös, ettei Mets hyväksy kerrotun kaltaista käytöstä. Seura sanoo tutkia tapauksen ja palaa asiaan myöhemmin.

Myös Cubs julkaisi asian tultua julki tiedotteen. Tiedotteessa sanotaan, ettei seuralla ollut tietoa Porterin tekemisistä. Muussa tapauksessa seura olisi reagoinut asiaan.

Haluaa estää saman

Nainen sanoo kärsineensä tapahtumien seurauksena uniongelmista. Hän myös vältteli matkustamasta peleihin, joissa olisi voinut törmätä Porteriin.

Kerrottuaan asiasta esimiehilleen hänelle järjestyi yhteys Cubsin työntekijään. Tämä esitti naiselle, että Porter haluaisi pyytää anteeksi henkilökohtaisesti. Nainen ei kuitenkaan halunnut tavata Porteria.

ESPN kertoo saaneensa tiedon kuvajupakasta jo vuonna 2017. Kanava oli valmis julkaisemaan uutisen, mutta nainen ei halunnut asiaa julkisuuteen. Hän pelkäsi tapauksen julkitulon vaikuttavan hänen työntekoonsa.

Nyt nainen on palannut kotimaahansa ja siirtynyt toiselle alalle. Hän sanoo Porterin toiminnan olleen yhtenä alanvaihtopäätöstä vauhdittavana tekijänä. 

Naisen mukaan tärkein syy tuoda asia julkisuuteen on se, ettei hän halua saman tapahtuvan jollekin toiselle. Toinen syy on se, ettei nainen kokenut missään vaiheessa, että Porter olisi ollut todella pahoillaan tekemisistään.

Nainen halusi esiintyä artikkelissa nimettömänä, koska pelkää ihmisten reaktioita kotimaassaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja