Palkittu kuvajournalisti kommentoi Kristiina Mäkelän avautumista asiattomista kuvista – "Vähän yllättynyt"

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kantaa hyppypaikalta otettujen kuvien soveliaisuuteen – minkälaisia kuva urheilijoista saa ottaa? 6:52
Katso videolta: Näin kuvajournalisti Antti Yrjönen kommentoi Kristiina Mäkelän avautumista.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä otti aiemmin kantaa siihen, että loikkapaikoilla otetaan asiattomia kuvia urheilijoista. Kuvajournalisti Antti Yrjönen kertoi MTV Uutiset Livessä, että hän yllättyi Mäkelän avautumisesta.

Mäkelän mielestä loikkaradan varteen asetetut kamerat tarkentavat linssinsä tarkoituksella urheilijoiden jalkoväliin. Mäkelä oli jakanut Instagramissa kuvan itsestään loikkaradalla.

– Miltä susta tuntuisi jos sun työpaikalla joku ottaisi kuvia sun jalkovälistä ja julkaisisi ne lehdessä? Miten on mahdollista että kisajärjestäjä antaa asettaa kamerat kuvaamaan kolmiloikan väliloikkaa missä joka urheilija on väkisinkin haarat auki ja linssi tarkentuu vain ja ainoastaa yhteen paikkaan? Mäkelä kirjoitti julkaisussaan.

Aiemmin Suomen kuvajournalistit ryn hallituksen puheenjohtajana toiminut ja kuvajournalistina työskentelevä Antti Yrjönen kertoi MTV Uutiset Livessä oman näkemyksensä asiaan.

– Olin siitä henkilökohtaisesti yllättynyt, koska olen nähnyt tämän kuvan vain Mäkelän jakamasta julkaisusta ja ennen kuin luin mitään tekstiä, niin katsoin sitä kuvaa, että on hyvännäköinen kuva, enkä kiinnittänyt huomiota samoihin asioihin. Sillä tavalla tämä tulkinta tästä kuvasta oli minulle yllättävää, Yrjönen kertoo.

– En voi tietenkään sitä kommentoida, kuinka itse kuvattavat näitä asioita kokevat. Urheilu on tietysti kisoissa fyysistä. Se, mikä kuvissa näkyy tuo tietenkin esille urheilijan kehon, kuten tässäkin kuvassa. Sen sanoisin, että tämä on aivan yleinen kuvapaikka, ei mikään poikkeuksellinen kuva kolmiloikassa naisissa ja miehissä, Yrjönen jatkaa.

Kolmesti Vuoden uutiskuva -palkinnolla palkittu Yrjönen ei usko, että viimeaikaiset kohut tulisivat tuomaan ainakaan heti suurempia muutoksia kuvatoimittajien ja medioiden toimintaan. Erityisesti hän nostaa esille yleisurheilukisojen kohdalla, että kuvauspaikkojen määrä on rajallinen.

– Kuvaajat tietysti kilpailevat siitä, että kuka saisi otettua parhaimman ja näyttävimmän kuvan, jota media haluaa käyttää. Se, millaisia kuvia media käyttää, vaikuttaa myös siihen, että millaisia kuvia kuvaajat pyrkivät saamaan, Yrjönen toteaa.

Katso pääkuvan videolta muun muassa, kuinka Yrjönen kommentoi kameroiden paikkoja yleisurheilukisoissa sekä pääministeri Sanna Marinista otetun kuvan kohua. 

Lue myös:

    Uusimmat