Kristiina Mäkelä sai tarpeekseen: "Miltä tuntuisi, jos joku ottaisi kuvia sun jalkovälistä?"

Suomen kolmiloikkatähti Kristiina Mäkelä on ottanut voimakkaasti kantaa siihen, miten asiattomia valokuvia loikkapaikoilta napsitaan.

29-vuotias on vahvasti sitä mieltä, että loikkaradan varteen asetetut kamerat tarkentavat linssinsä tarkoituksella urheilijoiden jalkoväliin. Sen lisäksi häntä hämmentää, miten kuvia kehdataan edes julkaista.

– Miltä susta tuntuisi, jos sun työpaikalla joku ottaisi kuvia sun jalkovälistä ja julkaisisi ne lehdessä? kysyy Mäkelä Instagram-julkaisussaan viitaten sillä aiemmin tässä kuussa käytyihin Oregonin MM-kisoihin.

– Miten on mahdollista että kisajärjestäjä antaa asettaa kamerat kuvaamaan kolmiloikan väliloikkaa, missä joka urheilija on väkisinkin haarat auki ja linssi tarkentuu vain ja ainoastaan yhteen paikkaa? Ja, valtamedia vielä julkaisee näitä kuvia.

Mäkelä kertoo, että hän pyysi kameroiden poistamista radan varresta Dohan MM-kisoissa vuonna 2019. Toive toteutettiin, mutta vain karsintojen ajaksi.

– Teen tässä itsestäni idiootin jakamalla tämän kuvan, mutta jos kukaan ei tähän puutu urheilijoiden asiaton kuvaaminen ei lopu. Kuvaamista toteutetaan hyvinkin tietoisesti.

Kuvatekstin lopussa Mäkelä kyseenalaistaa yleisurheilun MM-kisajärjestän toiminnan rehellisyyden myös englanniksi, liittäen mukaan World Athleticsin virallisia tilejä.

Lue myös:

    Uusimmat