Kuva paljastaa, miten rapsakassa tilassa Heidin joulukuusi oli jo viikkoa ennen joulua: "Kaikki neulaset jäivät käteen"

Milloin joulukuusesta tulee turvallisuusriski? 4:09
KATSO MYÖS: Miten joulukuusi sammutetaan? Kuusi ei tuoreena ole suuri paloriski, mutta kuivan kuusen suhteen tilanne on toinen!

Heidi Gallardon joulukuusi ei kestänyt aattoon asti, vaan pudotteli naulasensa jo hyvissä ajoin ennen juhlallisuuksia.

Paikka: Heidi Gallardon koti. Aika: noin viikko ennen joulua.

Joulukuusen tila: surkeahko.

Heidi, 38, tilasi tänäkin vuonna kuusen hyvissä ajoin. Aito kuusi on Heidille tärkeä; vuosia sitten kotona kokeiltiin valkeaa muovikuusta, mutta se ei koskaan kyennyt korvaamaan aitoa puuta.

– Joulukuusi on minulle sellainen tärkeä jouluasia, jonka haluan. Siksi meillä pääsääntöisesti aina on ollut aito kuusi, Heidi kuvailee.

Neulasten putoilun saattoi kuulla

Kuusi-innostus alkoi jo nuorella iällä. Kun äiti ei eräänä jouluna ostanut kuusta, parikymppinen Heidi hankki luvan puun kaatamiseen valtion metsästä.

– Muistan, että kolme tuntia reissulla olin. Tuli pimeää. Löysin täydellisen kuusen, toin sen kotiin. Puu oli todella kaunis, mutta jätin sahan sinne, mistä kuusen sahasin. Saan kuulla tästä edelleenkin, Heidi naurahtaa.

Vuoden 2021 kuusikin saapui ajoissa; Posti toimitti sen jo 4.12. Kuusi lepäsi aluksi autotallissa lämpenemässä, kuten kuuluu. 5.12 se koristeltiin.

Aluksi kaikki vaikutti sujuvan tavanomaisesti. Sitten se alkoi: iltaisin, kun kotona oli hiljaista, asunnossa saattoi havaita hennon äänen. Se kuului putoavista neulasista.

– Telkkaria katsellessa kuuli, että nyt niitä taas ropisi. Miehen kanssa hymyilimme toisillemme, että siinä se meidän kuusemme nyt varisee, Heidi kuvailee.

"Jäljelle ei jäänyt oikeastaan neulasen neulasta"

Pian oli ilmeistä, ettei kuusi kestä aattoon asti. Heidi alkoi noin viikkoa ennen joulua purkaa puuta pois. Hän päätti kokeilla neulasten kestävyyttä.

Sitä ei ollut.

– Ihan yläpäästä lähtien kaikki neulaset jäivät käteen. Totesin, ettei tämä kuusi ehkä kestä jouluun asti, Heidi naurahtaa.

– Otimme kuusesta kaikki koristeet pois. Jäljelle ei jäänyt oikeastaan neulasen neulasta, kaikki olivat lattialla.

Äkäslompolossa ei joulukuusten suhteen ole liikaa valinnanvaraa. Haastattelun aikaan Heidin perheeseen metsästettiinkin uutta kuusta.

– Kyllä kuusi pitää jouluna olla, eli sellainen haetaan. Minulla ei niin hirveitä odotuksia sille ole, koska kuusi tulee meille yleensä itsenäisyyspäivän tienoilla, ja laitamme sen jo 27.12 pois. Eli jos uusi kuusi nyt siihen asti kestäisi, se olisi loistavaa!

Katso myös: Jouluvalojen yksi lamppu on rikki, joten muut 89 lamppua ovat nyt hyödyttömiä... Jos olet ripustanut joulukoristeita, tähän tuskaan voit samaistua:

Jos olet koskaan ripustanut joulukoristeita, tähän tuskaan voit samaistua 0:50

Lue myös:

    Uusimmat