Pirjolta lyömätön laatikkovinkki joulupöytään: "Sellainen, josta kaikki pitävät"

6:25 Perunakin voi olla luksusruokaa – keittiömestari Filip Langhoff kertoo, mitä juureksia kannattaisi nyt ostaa kaupasta

Kasvisekspertti Pirjo Toikkanen loihti uudenlaisen joululaatikon vaihtoehdoksi perinteisille porkkana- ja lanttulaatikoille. Kokeile kotona!

Videolla huippukokki Filip Langhoff kertoo, mitä juureksia kannattaa nyt ostaa kaupasta!

Oletko jo kuullut juuripersiljasta? Ruokatoimittajana ja kasvisekspertti "Rouva Kasviksena" tunnettu Pirjo Toikkanen kertoi MTV:lle syksyllä 2020, miksi tätä kotimaista juuresta kannattaisi nyt napata ostoskoriin. Pirjon mukaan juuripersilja alkaa nyt selkeästi nousta Suomessakin ihmisten tietoisuuteen. Ruotsissa juuresta on näkynyt jo pidempään reseptiikassa ja "persiljerotia" suositellaan käytettävän muun muassa paahdettuna erilaisten ruokien lisukkeena tai pyreenä perunalla höystettynä.

– Moni sekoittaa juuripersiljan palsternakkaan tai piparjuureen. Palsternakka on kuitenkin juuripersiljaa isompi ja harteikkaampi. Palsternakka on myös pehmeämpi, piparjuuri puolestaan kova ja juuripersilja jää välimaastoon, Pirjo kuvaili syksyllä.

Joululaatikko uudella tapaa: Pirjon juuripersilja-palsternakkalaatikko

Heitimme kasvisekspertti Pirjolle aiemmin haasteen kehitellä juuripersiljasta joulupöytään sopivia ruokia. Rouva Kasvis tarttui haasteeseen ilomielin ja Pirjon keittiössä syntyikin muun muassa uudenlainen joululaatikko juuripersiljasta ja palsternakasta.

– Juuripersilja-palsternakkalaatikko on sellainen, josta todella kaikki pitävät. Laatikosta tuli todella suussa sulavaa ja kuohkeaa. Ihan itsekin yllätyin, Pirjo sanoo.

Juuripersilja-palsternakkalaatikko on hyvä vaihtoehto niille, jotka ovat jo kyllästyneet perinteisiin porkkana- ja lanttulaatikoihin.

– Onhan ne aika nähtyjä jo. Moni kaipaa jotain uutta ja vaihtelua joulupöytään. Laatikko on helppo tehdä ennakkoon ja kermat voi halutessaan vaihtaa veganiisiin versioihin.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2020.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja