Mainos

Kuva: Kuka lähetti oudon vihjekirjeen 15-vuotiaana kadonneesta Piia Ristikankareesta?

Poliisi kertoo saaneensa useita uusia vihjeitä 27 vuotta sitten kadonneen piikkiöläistytön murhatutkintaan liittyen. Oudon kirjeen lähettäjä ei ole kuitenkaan vielä selvillä.

Vihjekirje saapui poliisille kiertotietä vuonna 2002. Se yhdistyi nopeasti lokakuussa 1988 kadonneeseen Piia Ristikankareeseen, ja samalla katoamistutkinta muuttui murhatutkinnaksi. Poliisi piti kirjeen sisällön pitkään omana tietonaan. MTV Uutiset julkaisi otteen kirjeestä kaksi viikkoa sitten.

8:32

Rikoskomisario Kimmo Heinonen kertoo keskusrikospoliisin saaneen kirjeen julkaisun jälkeen useita uusia vihjeitä.

– Olemme saaneet useita vihjeitä, ja niistä ainakin yksi vaikuttaa erittäinkin varteenotettavalta. Siihen liittyen haemme nyt lisätietoa.

Heinonen ei kerro, mihin poliisin kiinnostusta herättänyt vihje liittyy. Se kuitenkin saattaa avata kokonaan uuden tutkintalinjan tapaukseen liittyen.

"Tyttöä oltiin kantamassa henkilöautoon"

 Erikoinen kirje on postitettu Turussa, josta se on lähetetty aikanaan Poliisi-TV:n toimitukseen ja sieltä edelleen poliisille.

Poliisi pyytää edelleen kirjeeseen liittyviä vihjeitä erityisesti autoilijoilta, jotka ovat olleet katoamisyönä liikkeellä Piikkiössä.

– Ammattikuljettajilta ei ole vielä tullut yhtään yhteydenottoa, Heinonen pahoittelee.

Poliisi pitää vihjekirjettä edelleen merkityksellisenä tutkinnan kannalta, vaikka sen sisältämä vihje on osoittautunut melko todennäköisesti vääräksi.

Kirje on vuosien takaisena silminnäkijähavaintona hyvin poikkeuksellinen tarkkoine päivämäärineen ja rekisterinumeroineen. Kirjeen kirjoittaja kertoo, miten saapui Suomeen Piian katoamisiltana ja lähti ajamaan kohti Itä-Suomea sen jälkeen, kun oli selvinnyt ajokuntoon.

– Piikkiössä näin noin keskiyöllä kun tajuttoman tuntuista tyttöä oltiin nostamassa henkilöautoon, ruotsalaiseen paikkakuntaan viitaavalla nimimerkillä kirjoittava henkilö kertoo kirjeessä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.