Kuusi asiaa, joista vain aamuihmiset pääsevät nauttimaan

Kokeile joskus, miten erilaiselta päivä ja maailma näyttää, kun ei torkuta ja venytä sängystä ylös nousemista.

Näet auringonnousun kauneuden

Nykyään moni näkee auringonnousuja vain Instagramia selaillessaan. Oikeasti omin silmin nähtynä se on jotain paljon hienompaa kuin näyttöruudulla vilahtavat filtteröidyt kuvat. Kun tätä upeutta katsellessa saa vaikka vielä samaan aikaan hörppiä kiireettä lämmintä aamukahvia, tuleva päivä alkaa näyttää paljon paremmalta.

Saat kuunnella hiljaisuutta

Kun elämä on täynnä hälyä, stressiä ja kaaosta, niin aamulla vallitseva hiljaisuus ympäröivän maailman vielä uinuessa on todella kultaa. Tyhjät kadut ja väljät junanvaunut – mikäs sen mukavampaa!

Nappaat ne aikaiset madot

Kun töihin lähtee aikaisin, saa tehtävälistaa lyhennettyä helposti tunninkin ajan ilman keskeytyksiä ja sähköpostiin kilahtelevia, välitöntä sammutusta vaativia ”tulipaloja”. Varhainen aloitus mahdollistaa myös aikaisen lähdön, joten loppupäivän on enemmän aikaa tehdä juuri sitä mitä haluaa.

Nautit rauhassa päivän parhaasta ateriasta

Aamupalalla voi ja saa hyvällä omallatunnolla nauttia runsaasti herkullista ruokaa: kananmunia, täysjyväleipää, marjoja, lämmintä puuroa ja terveellisiä smoothieita. Kun ruoasta nauttii rauhassa kiireessä hotkimisen sijaan, aamu on myös vähemmän stressaava ja jää enemmän energiaa olla tuottelias päivällä.

Vältät ruuhkat

Useimpien ihmisten elämään kuuluu välttämättömiä rutiineja, kuten työmatkan taittamista, ruokakaupassa käymistä tai lasten hakemista päiväkodista. Varhain nouseva ei joudu tekemään niitä samassa otsasuonta kiristävässä ruuhkassa kuin enemmistö ihmisistä. Kun muut vielä jonottavat kehätiellä tai ruokakaupassa, sinä olet jo kotona!

Nukut kuin vauva

Varhain heräävällä on päivässään enemmän tunteja päivänvalolle ja asioiden tekemiselle. Illan suussa tuottelias aamuvirkku todennäköisesti onkin jo niin väsynyt, että saa lakanoihin sukeltaessaan nopeasti kiinni hyvin ansaitusta unesta.

Lähde: Bustle.com

Vinkkejä unettomuuteen

Uniprofessori Markku Partinen vieraili Studio55.fi-lähetyksessä maaliskuussa 2016.

25:57

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja