Kuuro nuori jännitti matkaa – sitten lentoemäntä sujautti hänelle lapun: "Pienimmät asiat voivat luoda suurimman muutoksen"

Miten kuurot opettelevat lukemaan, kun he eivät voi kuulla äänteitä? 1:34
Miten kuurot opettelevat lukemaan, kun he eivät voi kuulla äänteitä? Heidi Koivisto Robertson kertoo kuurojen elämästä.

Kuuro Ashley sai lentoemännältä ihanan lapun lentäessään ensimmäistä kertaa yksin.

Amerikkalainen Ashley Ober on kuuro. Nuoren naisen lentomatka piti sisällään ihanan yllätyksen, kun huomaavainen lentoemäntä jätti Ashleylle lapun, kertoo ABC7.

Oli lentomatkalla yksin ja ilman tulkkia

Ashley oli lentämässä Baltimoresta Rochesteriin ja oli lentomatkalla ensimmäistä kertaa yksin. Häntä hermostutti jatkolennolle ehtiminen; kuurouden vuoksi Ashley ei voisi kuulla esimerkiksi tärkeitä kuulutuksia. Ashleylla ei ollut tulkkia mukanaan.

Äiti Loretta saattoi tyttärensä kentälle. Ashley oli vakuuttanut äidilleen, että selviää itse, mutta äiti pohti silti hermostuneena autossaan, pitäisikö hänen kuitenkin auttaa tytärtään jotenkin.

Sitten äiti sai Ashleylta viestinä kuvan lapusta.

Lentoemäntä kirjoitti viestin 

Kun Ashley astui matkan ensimmäiseen koneeseen, hän sai lentoemännältä lappusen. Ashleyn kuuroudesta tietävä lentoemäntä Janna oli koonnut käsinkirjoitettuun lappuun matkan kannalta tärkeitä tietoja, kuten Ashleyta lähinnä olevan hätäuloskäynnin. 

Hän myös kuvaili esimerkiksi, miten lentoemännän voi kutsua kutsunapilla.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ashley kertoo, ettei ole kokenut vastaavaa kiltteyttä koskaan aiemmin. Viestillä oli hänelle suuri merkitys.

– Kuurot pystyvät mihin tahansa. Kommunikointi on tärkeintä, Ashley sanoo.

"Olemme hyvin ylpeitä"

Ashleyn äiti jakoi kuvan lapusta Twitterissä , ja pian mediat tarttuivat tarinaan. Lentoyhtiö Delta Airlines kiittelee Jannan toimintaa.

– Olemme hyvin ylpeitä ajattelevaisesta tavasta, jolla tämä Endeavor Airin lentoemäntä varmisti, että asiakkaalla on tervetullut olo, yhtiö toteaa.

"Maailmassa on edelleen mahtavia ihmisiä"

Myös sosiaalinen media ihastui Jannaan ja vaatii hänelle esimerkiksi palkankorotusta.

– Pienimmät asiat voivat luoda suurimman muutoksen, Twitter-käyttäjä Daniel Hopper sanoo.

– Tästä opimme, että maailmassa on edelleen mahtavia ihmisiä, Ruben B sanoo.

– Luin tämän ja se oikeasti toi kyynelet silmiini! Tätä Amerikan pitäisi olla! Tämä on mahtavaa! Kiitokset lentoemännälle, jolla oli niin huolehtivainen ja ajattelevainen asenne, nimimerkki Golden Lady sanoo.

Tapahtuneen "erityisyys" on kuitenkin ongelma

Osa keskustelijoista kuitenkin huomauttaa, että lentoemännän toimien "erityisyys" on osa ongelmaa.

– Tämä ei ole "empaattista", tämä on tavoitettavuutta ja sen pitäisi olla normitoimintaa, kun mukana on kuuroja matkustajia. Se, että tämä on "erityistä", on ongelma, ei ihana asia, Twitter-käyttäjä Joey H. kuvaa.

– Olen itse kuuro ja kohtaan samoja vaikeuksia 67-vuotiaana. Tuon lennon pitäisi antaa oppitunteja muille. Tarvitsemme lisää Jannan kaltaisia ihmisiä, nimimerkki bobwaxler sanoo.

Delta on ilmoittanut, että sen viittomakieltä taitavat henkilökunnan jäsenet tulevat jatkossa käyttämään kielitaidosta kertovaa rintamerkkiä. Näin kuuro matkustaja tunnistaa viittomakieltä taitavat henkilöt helposti.

Näin viitot"hauska tavata" 0:50
Opettele viittomakieltä! Näin viitot "hauska tavata" ja muita hyödyllisiä termejä.

Lähteet: Wjla.comTwitter

Lue myös:

    Uusimmat