Kuuden lapsen äiti yritti varastaa vaippoja – poliisi teki jotain odottamatonta

Joskus pahasta voi seurata jotain hyvääkin.

Kansasilaispoliisi Mark Engravalle soitettiin heinäkuussa paikalliseen Wal-Mart-kauppaan pidättämään nainen, jota syytettiin myymälävarkaudesta. Engravalle saapui paikalle ja näki naisen tyttäriensä kanssa. Kaikki lapset itkivät, olivat likaisia ja paljasjaloin.

Sen sijaan, että Engravalle olisi pidättänyt näpistelleen kuuden lapsen äidin, Sarah Robinsonin, hän meni ja osti pienimmille tytöille vaippoja ja kaikille lapsille kengät.

– En ajatellut sitä hetkeäkään, poliisi kertoi.

– Halusin vain tehdä sen, mikä oli oikein lapsia kohtaan.

Engravalle oli tottunut vastaamaan Wal-Martin avunpyyntöihin, mutta yleensä näpistelijät yrittivät varastaa koruja, kosmetiikkaa ja elektroniikkaa. Tämä tapaus oli aivan toisenlainen. Kyseessä oli koditon, leskeksi jäänyt äiti, joka oli yrittänyt näpistää perustarpeita perheelleen. Robinson oli mennyt kauppaan, sillä hänen 2-vuotiaiden kaksostyttöjensä vaipat olivat loppuneet. Perhettä oli kohdannut epäonni Robinsonin aviomiehen kuoltua muutama vuosi aiemmin, eikä naisella ollut rahaa. Niinpä tämä yrittikin varastaa vaippoja, puhdistusliinoja ja kenkiä.

Katso Fox Newsin uutisointi tapauksesta:

"Minulla ei ole sanoja kiittääkseni häntä tarpeeksi"

Lapset olivat kauhuissaan äitinsä puolesta.

– He ajattelivat, että veisin heidän äitinsä putkaan, Engravalle kertoi.

Kun poliisi kysyi äidiltä, oliko hänellä yhtään rahaa varastamiinsa tavaroihin, tämä vastasi kieltävästi. Engravalle näki lasten tilanteen, ja kysyi, oliko heillä kenkiä. He vastasivat kieltävästi, ja alkoivat itkeä entistä kovemmin. Lapset muistuttivat Engravallea hänen omista lapsistaan.

Robinson oli asunut kuuden tyttärensä kanssa autossa, mutta hieman ennen tapausta heidän tavaransa oli varastettu sieltä. 

Poliisin velvollisuus oli kirjoittaa äidille sakko myymälävarkaudesta, mutta poliisin tehtävä on myös auttaa. Engravalle tiesi, ettei voisi vain kävellä pois, joten hän maksoi omasta pussistaan vaipat, kengät ja puhdistusliinat. Tytöt saivat valita kenkänsä itse.

– Minulla ei ole sanoja kiittääkseni häntä tarpeeksi. Minä ja tyttäreni olemme velkaa hänelle ainiaan, Robinson kertoi ABC Newsille.

Kuultuaan Engravallen teosta paikallisten radioasemien kuuntelijat ja yhteisön jäsenet aloittivat keräyksiä perhettä tukeakseen. 

Lähteet: ABC News, Fox News

Mihin äitiä tarvitaan? Lapset vastaavat:

Lue myös:

    Uusimmat