Mainos

Kuuba jatkaa avautumistaan

Kuuban hotellialan työntekijöiden mukaan hallitus kumosi tänään kiellon, joka on tähän asti estänyt maan asukkaita majoittumasta ulkomaalaisille tarkoitetuissa hotelleissa.

-Keskiyöstä saakka hotellissa ovat voineet majoittua kaikki jotka haluavat, kunhan heillä vain on henkilöllisyystodistus ja rahaa maksaa huoneesta, vahvisti Chateau Miramar -hotellin yöportieeri Havannassa uutistoimisto Reutersille.

Hotellikiellon purku on osa Kuuban uutta avoimuuspolitiikkaa, jonka presidentti Raul Castro aloitti noustuaan valtaan veljensä Fidelin jälkeen helmikuun lopussa.

Viime viikolla Kuuba ilmoitti aloittavansa matkapuhelinpalvelujen tarjonnan yksityishenkilöille. Tiistaina luvassa oli lisää vapautta, kun kulutuselektroniikan myynti kansalaisille vapautetaan. Myös maatalouden säännöstelyä on alettu purkaa, jotta ruuan tuotantoa saataisiin kasvatettua.

Kuubalaisten ongelmana säilyy kuitenkin edelleen tulojen vähyys. Hotelleissa yöpyminen tai kulutuselektroniikan ostaminen on monille vain kaukainen haave, kun keskipalkka on vain noin 17 dollaria (runsaat 10,5 euroa) kuukaudessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.