Kutkuttavaan tilanteeseen jäänyt NHL-tähti ikävöi pelejä: "On hienoa päästä samaan keskusteluun"

6:10
Videolla Mikko Rantanen kertoo Urheilusuorassa suhtautumistaan taklauksiin.

Koronaviruspandemia keskeytti Pohjois-Amerikan NHL-jääkiekkoliigan maalipörssikilvan kihelmöivään tilaan 12. maaliskuuta.

Bostonin David Pastrnak ja vuosituhannen maalitykki Aleksandr Ovetshkin olivat pörssin kärjessä 48 osumalla ja Toronton nouseva tähti Auston Matthews maalin päässä kolmantena.

Matthews kertoi tiistaina kuulumisistaan toimittajille järjestetyssä kokouspuhelussa. Hän myönsi, että mieli palaa jo kentille, jos kautta voidaan jatkaa turvallisesti.

–  Toivottavasti pelit jatkuvat. Uskon, että me kaikki kaipaamme sitä, Matthews sanoi NHL:n nettisivuilla.

–  Haluaisimme kilpailla. Se sytyttää jokaisen pelaajan.

Matthewsin seuralla Torontolla oli liigan keskeytyshetkellä 12 runkosarjaottelua pelaamatta. Hänellä olisi siis loistava tilaisuus yltää neljäntenä Toronton pelaajana 50 maaliin.

Matthewsia myös hiveli se, että hän oli pysynyt kauden loppusuoralle Ovetshkinin tuntumassa.

–  On aika hienoa päästä samaan keskusteluun hänen kaltaisensa pelaajan kanssa. Hienoa olla mukana kamppailussa maalipörssin voitosta, kun rinnalla on pitkään menestynyt ja peliä muokannut pelaaja, Matthews jatkoi.

Ovetshkinin tähtäimessä Esposito

Ovetshkin, 34, on NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä kahdeksantena 708 maalillaan. Edellä olevista ainakin Mike Gartner (708 maalia) ja jopa Phil Esposito (717 maalia) ovat hänen ulottuvillaan, jos kausi voidaan pelata loppuun.Matthewsin, 22, kiikarissa ovat Maple Leafsin historian ahneimmat maalintekijät Rick Vaive (54 maalia kaudella 1981–82), Dave Andreychuk (53 maalia 1993–94) ja Gary Leeman (51 maalia 1989–90).

–  On tietenkin turhauttavaa, kun pelit on keskeytetty. Pitää silti muistaa, että esimerkiksi 50 maaliin yltäminen on varsin mitätön asia tilanteessa, jossa puhumme globaalisti ihmisten hengistä, Matthews muistutti.

Matthews on väistänyt koronavirusuhkaa Arizonan-kotiinsa. Vieraanaan hänellä on Toronton tanskalainen maalivahti Frederik Andersen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja