Kurkista kotiimme: Avioparin citykoti Helsingissä

Jokakodin juttusarjassa kurkistetaan tavallisten suomalaisten koteihin. Tällä kertaa vuorossa on kolmekymppinen aviopari, joka osti neliön Koskelan kaupunginosasta Helsingistä.

– Alue oli yksi tärkeimmistä tekijöistä, kun vajaa vuosi sitten etsimme uutta kotia, Maria Hannus-Hautala kertaa. Putkiremonttia karkuun muuttanut citypariskunta löysi unelmiensa asunnon Helsingin Koskelasta. – Kaupunginosa ei ollut entuudestaan tuttu, mutta hyvät yhteydet, lenkkimaastot ja alueen rauhallisuus viehättivät.

Bussipysäkki kotiovella

Kolmekymppinen aviopari on kotiutunut Koskelaan hyvin. – Ainoa asia, jota kaipaan, on ratikka, Maria nauraa. Onneksi bussipysäkki sijaitsee kotiovella, joten keskustaan pääsee kätevästi. Palvelut ovat hyvät: lähikauppaan on vain sadan metrin matka ja postikin löytyy läheltä.

Pariskunnan 88-neliöisessä asunnossa on neljä huonetta ja keittiö. Kummallekin on omat työhuoneet, mikä oli yksi isoimmista asunnon valintaan vaikuttaneista kriteereistä. Vuonna 1973 rakennettuun taloon ei ole lähiaikoina tiedossa remontteja. – Kylppärin vaaleansininen värimaailma ei ole makuuni, joten sen voisi jossain vaiheessa uusia, Maria virnistää.

Yhteisöllistä asumista

Ennen muuttoa parketti hiottiin. – Lisäksi maalasimme muutaman oven sekä vaihdoimme tapetteja, Maria muistelee. Hänen työhuoneensa sai pinkin seinämaalin. Omistusasuntoon kuuluu kylmäkellari ja autopaikan voi vuokrata erikseen. Taloyhtiössä on myös sauna ja pyörävarasto.

Mukavat naapurit saavat Marialta kiitosta. Talo on rauhallinen ja yhteisöllinen. Viime kesänä asukkaat kokoontuivat pihakallioille Sisäpiha soimaan –konserttiin.

Vanhasta uutta

Maria on aina ollut kiinnostunut sisustamisesta, ja kotona onkin meneillään kaikenlaisia projekteja tuolien maalauksesta nojatuolien verhoiluun. Kotipaikkakunnalla Pohjanmaalla odottaa läjäpäin aarteita. – Kunpa olisi enemmän aikaa kunnostaa vanhaa moderniksi, hän huokaa.

Omaa tyyliään Maria luonnehtii värikkääksi. – Nappaan ideoita sieltä täältä ja lisään niihin oman twistini, hän tarkentaa. Huonekaluissa Maria suosii yksinkertaisuutta. Tumma puu on hallitseva mielimateriaali, johon hän lisää sopivassa suhteessa metallia ja lasia.

– Kotini on yhtä monitahoinen kuin minäkin, Maria tiivistää hymyillen.

Teksti ja kuvat: Katja Nykänen

HALUAISITKO KODISTASI ESITTELYJUTUN JOKAKOTIIN? Hakemuksia voit lähettää sähköpostitse osoitteeseen: katja.nykanen@mtv3.fi. Kerro postissasi lyhyesti millaisessa kodissa asut ja miksi haluaisit mukaan Kurkista kotiimme -sarjaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja