KuPS latoi kolme maalia, mutta pettyi karvaasti: "Kuin salama kirkkaalta taivaalta"

Kuopion Palloseura ja pohjoisirlantilainen Derry City järjestivät maalijuhlat miesten jalkapalloilun Konferenssiliigan toisen karsintakierroksen toisessa osaottelussa.

Kirkkaimpana tähtenä maalikarkeloissa tuikki KuPSin Saku Savolainen, mutta hänen kaksi maaliaan eivät riittäneet viemään kuopiolaisjoukkuetta jatkoon.

Torstaina Kuopion Keskuskentällä pelattu ottelu päättyi 3–3. Derry oli voittanut ensimmäisen osaottelun kotikentällään 2–1. Siten Derry jatkaa kolmannelle karsintakierrokselle yhteismaalein 5–4. Seuraavan kierroksen vastustaja on kazakstanilainen Tobol.

Derry hiljensi KuPSin kannattajat jo 13. minuutilla, kun Cian Kavanagh puski vierasjoukkueelle 1–0-johtomaalin.

– Meillä oli hyvä alku, mutta sitten tuli maali kuin salama kirkkaalta taivaalta, KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara harmitteli.

Savolainen nostatti KuPSin toiveita viemällä kotijoukkueen 2–1-johtoon hetki ennen taukovihellystä. Savolaisen maalijyvä oli toisen kerran kohdallaan 58. minuutilla, kun hän ampui 3–2-johtomaalin.

Derryn jatkopaikan sinetöineen 3–3-tasoituksen viimeisteli Michael Duffy.

– Hävisimme kamppailupelaamisessa paljon. Kakkospallojen voittaminen oli hyvällä tasolla vastustajalla, Honkavaara myönsi.