KuPS löi puuta uuniin Konferenssiliigan karsinnoissa: "Fiilis on hieno" – Interille kävi suomalaisista huonoiten

Hyvin latautunut Kuopion Palloseura näytti parasta osaamistaan torstaina pelatussa jalkapallon Euroopan konferenssiliigan ottelussa. KuPS murskasi kotistadionillaan armenialaisen FC Noahin 5–0 ensimmäisen karsintakierroksen toisessa ottelussa.

Tulos merkitsee sitä, että KuPS jatkaa toiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 5–1. Noah voitti ensimmäisen osaottelun 1–0.

– Kokonaisuutena ansaittu jatkoon pääsy. Kaikki pelin osa-alueet toimivat, fiilis on hieno, KuPSin päävalmentaja Simo Valakari myhäili.

KuPS tyrmäsi Noahin jo ensimmäisellä puoliajalla, jolla kuopiolaisjoukkue takoi neljä maalia. Maalijuhlat aloitti runsaan kymmenen minuutin jälkeen Urho Nissilä. Keskikenttätaiturin kierteinen vapaapotku runsaasta 20 metristä liiteli Noahin maalin yläkulmaan.

– Hieno vapaapotkumaali vapautti, jos kipsiä oli, Valakari sanoi.

Noah sai otetta toisella puoliajalla ja hyökkäsi aktiivisemmin. Vierasjoukkue pommitti pallon kahdesti KuPSin maalikehikkoon.

KuPS kohtaa toisella karsintakierroksella ukrainalaisen Vorskla Pultavan, joka oli viime kaudella Ukrainan liigassa viides.

Honka pirteänä Färsaarilla

KuPSin ohella myös espoolainen Honka terävöitti peliään karsintavaiheen toiseen osaotteluun. Honka kaatoi Färsaarilla Toftirin kylässä NSI Runavikin 3–1 ja eteni jatkoon.

Joukkueiden avausottelu päättyi Suomessa 0–0-tasapeliin.

Hongan sankariksi nousi hyökkääjä Jean Marie Dongou, joka iski kaksi ensimmäistä maalia Runavikin verkkoon. Keskikenttätaituri Lucas Kaufmann vei Hongan vapaapotkusta jo 3–0-johtoon 64. peliminuutilla, ja 17-vuotiaan Jörgen Nielsenin kavennusosuma jäi färsaarelaisjoukkueelle laihaksi lohduksi.

Hongan vastus kovenee toiselle karsintakierrokselle, kun joukkue kohtaa slovenialaisen Domzalen.

Ennakkoon hankalimman karsintavastuksen saaneen Interin karsintarupeama päättyi avauskierrokselle unkarilaista Puskas Akademiaa vastaan. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Turussa 1–1-tasapeliin, mutta Unkarissa Puskas Akademia oli vahvempi maalein 2–0.

Inter-konkari Anthony Annanin oma maali siivitti kotijoukkueen johtoon jo avausminuuteilla. Hollantilaispelaaja Yoell van Nieff niittasi loppulukemat isäntien hyväksi.