HJK joutui norjalaiseen pesukoneeseen – päävalmentaja myönsi tosiasioiden tilan: "Pidetään huoli siitä, että tällaista ei koeta enää loppukauden aikana"

HJK kärsi karvaan pettymyksen Norjassa – Molde suisti helsinkiläiset Mestarien liigasta loppuhetkien maaleilla 1:45
HJK kärsi karvaan pettymyksen Norjassa – Molde suisti helsinkiläiset Mestarien liigasta loppuhetkien maaleilla

HJK:n taival Mestarien liigan karsinnoissa päättyi keskiviikkona karvaaseen 0–2-tappioon Norjan hallitsevalle mestarille Moldelle. Avausosan Helsingissä 1–0 voittanut HJK oli Norjassa köysissä läpi illan ja taipui loppuhetkien maaleilla lukemin 0–2. 

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas puri huultaan pelin jälkeen. Vaikka tulos vastasi täydellisesti pelin tapahtumia, HJK oli jatkopaikassa kiinni vielä parikymmentä minuuttia ennen loppua. Jatkoaika karkasi käsistä 89. minuutilla, jolloin norjalaiset siirtyivät yhteismaaleissa johtoon.

– Pelin kuva oli vähän se, mitä olimme odottaneetkin. Jouduimme puolustamaan hiukan liikaa, emme myöskään saaneet pallollista peliämme käyntiin. Jos taas jossittelemaan lähtee, meillä oli 0–0-tilanteessa läpiajo, joka olisi voinut muuttaa tilannetta oleellisesti, Korkeakunnas harmitteli ottelun jälkeen MTV Urheilulle.

Läpiajolla Korkeakunnas viittasi ensimmäisen puoliajan kenties parhaaseen maalipaikkaan, kun avausosassa norjalaispuolustukselta maalintekoon kirmannut nopea laituri Topi Keskinen ahdisti jälleen kerran Molde-puolustuksen virheeseen, mutta laukaisusektori jäi lopulta hieman ahtaaksi. Laukaus mäjähti Molde-vahti Jacob Karlströmin rintaan. 

Tilastot maalisarakkeen takana antavat selkeän kuvan ottelusta: Molde vei pallonhallinan 63-37 ja maalintekoyritykset 15-1.

– Rehellisyyden nimissä: parempi joukkue meni jatkoon. Kaikki tilastot tietysti tukevat sitä.

HJK:n kapteenin Miro Tenhon mukaan toisen puoliajan olematon palloton pelaaminen kasvatti painetta jatkuvasti lisää.

– Maistui ehkä vielä pahemmalta, kun ne maalit tulivat noin lopussa, mutta propsit heille. Ehkä se oli ansaittua, niin alas jouduimme vajoamaan. 

Molden ensimmäinen osuma syntyi 74. minuutilla. Hetken toiveita herätti mahdollinen VAR-tarkastus, mutta maali pysyi voimassa.

– Joku sanoi, että siinä ensimmäisessä oli Keviniä (Kevin Kouassivi-Benissan) kohtaan joku kiinnipito, itse en nähnyt sitä. Sen jälkeen he pääsivät vain vapaasti puskemaan. Toisessa maalissa ehkä vähän nukuimme. Perpalla (Perparim Hetemaj) oli ehkä joku hässäkkä siinä. He pelasivat nopean vaparin siinä, pääsivät laukomaan, enkä ehtinyt liukumaan ripariin. Harmittavat takaiskut. Kaksi nukahdusta ja heti näkyivät tulostaululla, Tenho harmitteli.

– Tämä oli nyt uuden projektimme ensimmäinen takaisku. Puhuimme poikien kanssa, että pidetään mielessä tämä harmitus ja pidetään huoli siitä, että tällaista ei koeta enää loppukauden aikana. Poikien puolesta on iso harmitus, he tekivät taas uskomattoman määrän töitä, päävalmentaja sanoi.

HJK:n eurotaival jatkuu seuraavaksi Eurooppa-liigan karsinnoissa azerbaidzanilaista Qarabagia vastaan. Tulevana lauantaina HJK kohtaa Veikkausliigan kotiottelussa IFK Mariehamnin, mutta europelit jatkuvat Bakussa jo viikon päästä elokuun 10. päivä.

– Matkailu avartaa, Korkeakunnas naurahti.

Lue myös:

    Uusimmat