Kupittaan "kauhujen sairaalan" henkilöstöä uhkailtu – hoitajia joutunut sairauslomille

Turun kaupunginsairaalan psykiatrisen sairaalan eli Kupittaan sairaalan psykiatrisen osaston työntekijöitä on uhkailtu sairaalan jouduttua uutisoinnin keskiöön tänä keväänä. Asiasta kertoo Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell MTV Uutisille.

Aiemmin keväällä paljastuivat sairaalan G1-osastolla tapahtuneet epäillyt väärinkäytökset. Epäilyjä on muun muassa potilaiden pahoinpitelyistä ja tiedottomaksi lääkitsemisestä. 

Uutisoinnin jälkeen työntekijät ovat olleet kovassa paineessa.

– Potilaiden omaisten taholta ja yleisestikin on tullut yhteydenottoja ja uhkailuja, jotka on tulleet aika henkilökohtaiselle alueelle, kertoo Aleksi Randell.

Uhkauksia somessa, puhelimella ja sähköpostilla

Randellin mukaan henkilöstöä on tuettu työterveydenhoidon kautta sekä työaikajärjestelyillä.

– Henkilöstö ei tietenkään ole tottunut tällaiseen, joten tämä on ollut raskasta aikaa. 

Viestien sisältöä Randell ei lähde tarkemmin avaamaan, mutta painottaa, että henkilöstön jaksaminen on myös osa hoitotyön laatua.

– Uhkauksia on tullut sosiaalisen median kautta, sähköpostilla ja puhelimitse. Tämä on tietysti ollut ikävä osa tätä asian ympärillä käytävää keskustelua, joka on toki vaikuttanut osastojen toimintaan.

Aleksi Randell kertoo, että henkilöstöä on ollut muun muassa sairauslomilla uhkausten takia normaalia enemmän. 

– Tämä aiheuttaa tietysti rekrytointihaasteen tällaiselle osastolle. 

Turussa sijaitsevan Kupittaan sairaalan psykiatrisen osaston väärinkäytöksiin liittyvä esitutkinta on parhaillaan kesken. Aiemmin huhtikuussa poliisi arvioi, että esitutkinta kestää vielä kuukausia.

Lue myös:

    Uusimmat