Mainos

HS: Malmin sairaalassa pahoinpidelty potilaita – päivystyksen kaksi työntekijää irtisanottu

Malmin sairaalan päivystyksen kaksi eri työntekijää ovat pahoinpidelleet potilaita, ja tapahtumien jälkeen heidän työsuhteensa on kaikessa hiljaisuudessa päätetty, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

HS:n tietojen mukaan potilaisiin kohdistuvat pahoinpitelyt ovat tapahtuneet viimeisen puolentoista vuoden sisällä. Toisessa tapauksessa osallisena oli lähihoitaja, toisessa tapauksessa potilasta vahingoitti sairaanhoitaja.

Päivystystoimintojen johtajalääkäri Mia Laiho vahvistaa HS:lle, että Malmin sairaalan päivystyksen kaksi eri työntekijää on irtisanottu tapausten johdosta.

– Ollaan otettu tässä erittäin tiukka linja, jos vähänkään raja ylittyy potilastyössä ja tulee pienintäkään asiakkaaseen tulevaa fyysistä koskemista, mikä ei ole hoitotoimeen liittyvää, niin näihin työohjauksellisiin toimenpiteisiin välittömästi ryhdytään, Laiho kertoo Helsingin Sanomille.

– On uhattu... on käyty käsiksi asiakkaaseen, Laiho kuvaa tapahtunutta lehdessä.

Myös Valvira on vahvistanut

Malmin sairaalasta on vahvistettu työntekijöiden tekemät pahoinpitelyt ja heidän irtisanomisensa myös sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralle.

Potilaiden kokemukset terveydenhuollossa ovat nousseet viime aikoina keskusteluun, kun potilaana ollut lääkäri järkyttyi hoitohenkilökunnan käytöksestä käynnillään Malmin sairaalassa ja kertoi siitä mielipidekirjoituksessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.