Mainos

Kuorma-autoisku järkyttää ympäri maailmaa – Kanerva: Teko kuin Isisin oppikirjasta

1:01:00

Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) kuvailee Nizzan viimeöistä terrori-iskua 

– Tällainen pistää ihmisen voimattomaksi. Kun järjetön, ihmisyyden vastainen terrorismi valtaa alaa, jälki on tämän kaltaista. Tämä on nyt valitettavasti liian yleistä meidän kulttuurissamme, Kanerva kommentoi.

Kanervan mukaan Nizzassa nähty teko, kuorma-autolla ihmisten päälle ajaminen silmittömästi, on yksi toimintamalli, jolla Isis yrittää saada yksittäisiä toimia operoimaan. 

Ranskassa silminnäkijä on kuvannut dramaattisen videon, jolla näkyy kuinka poliisi pysäyttää Nizzan kuorma-autoiskun tekijän ampumalla.

2:21

– Tämä on kuin oppikirjasta. Näin on minua valaistu. Se, että joku ihminen pystyy ajamaan isolla autolla, 50 kilometriä tunnissa, siksakkia pyydystääkseen niin paljon ihmisiä alle kuin on mahdollista, niin ei siinä ihmisessä enää taida ihmistä asua. Se on järjen ulottumattomiin kuuluvaa toimintaa, Kanerva sanoo.


Hänen mukaansa Ranska on Euroopan ydintä. Euroopan arvoja haastetaan nyt vastenmielisellä tavalla.

– Ollaan perustamassa ääri-islamilaista valtiota ja toteuttamassa sitä tällaisilla toimenpiteillä. Kaikki toimet, joilla voidaan resurssoida ja saada lainsäädäntöä kattavaksi, on tehtävä.

Kanerva kuitenkin painottaa, että vastuu on myös ihmisillä, meillä jokaisella.

– Meillä on vastuu siitä, että kun nuori lähtee kotiovesta ulos, hän kohtaisi sellaisen maailman, jossa tällainen toiminta ei puhuttelisi. 

Kanerva sanoo kuitenkin luottavansa vielä ihmisyyteen, vaikka monenlaiset vaikeudet Eurooppaa tällä hetkellä koettelevatkin.

– Luotan vakauteen ja vaurauteen, että ne auttavat ihmisiä. Meillä pitäisi kuitenkin olla hiukan enemmän tuntumaa lähimmäisiimme ja antaa enemmän huomiota niille, jotka ovat vaikeuksissa. Meidän pitäisi tulla vastaan ja tarttua kädestä, vetää kaveri sittenkin kadun aurinkoisemmalle puolelle. Elämää ja maailmaa ei voi ulkoistaa, vaikka ne ovatkin maailmanlaajuisten uutiskanavien otsikoita. Kaikilla on vastuu omasta yhteisöstäkin. 

Kanervan mukaan mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että Suomessa olisi tapahtumassa suuria muutoksia Ranskan iskun jälkeen. 

– Toki rajavalvonnan ja tiedustelun tarpeellisuutta tämä korostaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja