Kuopiossa erikoinen ketjukolari: Hämmentynyt kuski löi liinat kiinni moottoritiellä – poliisi muistuttaa asiasta, jonka luulisi olevan itsestäänselvyys

Valtatiellä 5 Kuopiossa sattui maanantaina aamupäivällä kolmen auton ketjukolari. Poliisi haluaa muistuttaa parista asiasta, joiden luulisi olevan selviä kaikille, mutta tämänpäiväisen kolarin perusteella näin ei ole.

Moottoritiellä Kuopion eteläpuolella sattui maanantaina kolmen auton ketjukolari noin puoli yhdeltätoista aamupäivällä. Onnettomuudesta aiheutui paitsi merkittävää ruuhkaa, myös tarpeettomia vaaratilanteita. 

Onnettomuus tapahtui, kun ensimmäisen henkilöauton kuljettaja ei täysin hallinnut itselleen tuntematonta autoa. Kuljettaja oli saanut vaihteen vahingossa vapaalle kesken ajon, minkä seurauksena ajoneuvon vauhti alkoi hidastua. Tilanteesta hämääntynyt kuljettaja pysäytti autonsa, mikä puolestaan yllätti hänen perässään ajaneet.

Katso alla olevalta videolta, millaisia kulkuneuvoja poliisilla on.

2:48

Poliisi tutkii tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, mutta alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Poliisi muistuttaa, että ennen kuin lähdetään liikenteeseen uudella, itselle tuntemattomalla ajoneuvolla, tulee kuljettajan tutustua ajoneuvon hallintalaitteisiin ja perehtyä ajoneuvon ominaisuuksiin. 

Ajoneuvon saa pysäyttää tai pysäköidä moottori- ja moottoriliikennetiellä sekä niiden liittymis- ja erkanemisteillä vain erityisesti osoitetulle pysäköintipaikalle tai levähdysalueelle.

Liikenne sujuu poliisin mukaan jälleen normaalisti.

Kolari aiheutti myös muita vaaratilanteita

Poliisin mukaan autoletkan häntäpäässä sattui useita vaaratilanteita liian suuren tilannenopeuden ja myöhäisten jarrutusten takia.

– Tässäkin tapauksessa liian moni jätti hiljentämättä ajonopeuttaan onnettomuuspaikkaa lähestyessään ja poliisin hälytysvalot huomattuaan, poliisista kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja