Kuopioon siirtynyt Simo Valakari on muovannut KuPSin pelityylin näköisekseen – "Haluan, että pelaamisestamme huokuu ilo"

KuPS lähtee tulevaan Veikkausliiga-kauteen yhdistä ennakkosuosikeista – Tulosruutu vieraili Kuopiossa katsomassa, millä mielin seura lähtee mestaruustaistoon 2:34
Katso videolta, miten Urho Nissilä ja Diogo Tomas ovat ottaneet Simo Valakarin opit vastaan.

Kuopion Palloseuran päävalmentajaksi siirtynyt Simo Valakari on muovannut kuopiolaisseuran pelityyliä viime kaudesta huomattavasti.

Viime kaudella KuPS taisteli pitkään jopa mestaruudesta, mutta kuopiolaiset päättivät kautensa neljään peräkkäiseen tappioon, mikä pudotti heidät kolmanneksi.

Kauden jälkeen norjalaisluotsi Arne Erlandsen vaihtui Veikkausliigaan palanneeseen Simo Valakariin, joka on talven aikana muovannut KuPSin pelityyliä pallonhallinnallisempaan suuntaan.

Valakari on luonut joukkueelleen tietyt pelilliset raamit, joiden sisällä pelaajat saavat toteuttaa itseään vapaasti.

– Raamien sisällä saamme tehdä ihan mitä haluamme. Sitä kautta toivon, että tulee se monien sanoma luovuus ja vapaus. Se on tosi tiukasti raamien sisällä, mutta se luo turvallisuuden. Sitä kautta pystyt nauttimaan siitä pelaamisesta, Valakari toteaa.

– Haluan, että meidän pelaamisestamme huokuu ilo ja se tulee kovan duunin kautta.

Katso videolta, mitä mieltä KuPSin pelaajat ovat Simo Valakarin valmennusmetodeista.

Lue myös:

    Uusimmat