KuPS koki valtavan mylleryksen – shokki toi merkittävän muutoksen: "Valehtelisin, jos sanoisin, että oli helppoa"

KuPS lähtee HJK:n kaatoon – avainasemassa nuoret tähdet: "Pitää astua esiin" 3:56
KuPS lähtee HJK:n kaatoon – avainasemassa nuoret tähdet: "Pitää astua esiin"

Kuopiolainen KuPS lähtee alkavaan Veikkausliigakauteen suurten muutosten siivittämänä. Helppoa ei myllerryksen keskellä ole ollut. 

KuPSin kahdesti Suomen Cupin voittoon ja kahdesti Veikkausliigan hopealle luotsannut Simo Valakari jätti joukkueen päävalmentajapestin tammikuussa. Valakari siirtyi latvialaisseura FK Audan peräsimeen.

Joukkueen keskikenttäpelaaja Anton Popovits avaa tapahtumaketjua MTV Urheilulle.

– Valehtelisin jos sanoisin, että oli helppoa. Joukkueen sisällä puhuttiin se läpi ja kaikki pääsivät kertomaan oman näkemyksensä. Voi olla, että nuorille pelaajille se oli ensimmäinen päävalmentajan vaihtuminen, kokeneemmille se ei ehkä ollut niin iso juttu, Popovits muistelee vuodenvaihteen tapahtumia.

KuPSia alkavalla kaudella valmentava Pasi Tuutti tuo mukanaan uudenlaisen pelisapluunan. Popovits vaikuttaa tuoreesta valmentajastaan puhuessaan innostuneelta. 

– Pasi on tuonut enemmän vauhdikkuutta meidän pelaamiseen. Se ei ole niin kontrolloitua ja otetaan enemmän riskejä. Sitä kautta saadaan enemmän tilanteita, Popovits analysoi. 

Valakarin pallokontrolliin nojautuvasta pelityylistä irtautuminen tuo osaltaan suoraviivaisuutta kuopiolaisten peliin. 

– Edelleen tukeudutaan pallonhallintapeliin, mutta eri vaiheissa käytetään myös nopeita hyökkäyksiä. Joka kerta ei tarvitse pelata alakerran kautta. 

KuPS on jäänyt kahdella edellisellä kaudella vain pisteen päähän Suomen mestaruudesta. Kummallakin kerralla pytyn on vienyt HJK. Tällä kaudella mitalia lähdetään kirkastamaan nuoruuden innolla.

– Vanhempien pitää katsoa nuorempien perään. Junnumaista intoa pitää olla, mutta myös järkeä. Lähdetään kirjoittamaan omaa tarinaa tälle kaudelle.

– Kuopiossa on hyvä arki. Sen päälle on hyvä rakentaa. Jos halutaan onnistunut kausi, niin nuorempien pelaajien on astuttava esiin, keskikenttäpelaaja päättää. 

Veikkausliigakausi alkaa keskiviikkona 5. huhtikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat