Kuopiolainen perheenäiti heräsi yöllä, kun joku pyrki sisään – koditon nainen itki ovella ja pyysi apua: "Hänellä ei ollut paikkaa mihin mennä"

Asunnoton nainen tuli Susannan ovelle pyytämään apua – nyt Susanna pohtii, mitä hänelle tapahtuu seuraavaksi 6:56
Kuopiolainen perheenäiti koki karun herätyksen, kun koditon nainen tuli ovelle keskellä yötä. Katso haastattelu MTV Uutiset Livestä.

Kuopiolainen Susanna Kuohula koki varhain tiistaiaamuna erikoisen ja mieleenpainuvan herätyksen. Kuohula oli mennyt illalla nukkumaan normaalisti, mutta hän heräsi neljän aikaan aamuyöllä, kun perheen kodin ovikelloa soitettiin useita kertoja.

– Olimme mieheni kanssa jo menossa uudestaan nukkumaan, mutta rämpytys alkoi taas. Ulkona oli nainen, joka itki ja pyysi apua, Kuohula kertoo.

Pariskunta meni avaamaan oven noin 30-40-vuotiaalle naiselle, joka oli kylmissään. Hänelle annettiin peitto ja lämmintä juotavaa. Pariskunta soitti hätäkeskukseen, joka lähetti paikalle ambulanssin.

– Nainen kertoi, että hän oli menettänyt jossain vaiheessa iltaa tajuntansa ja herännyt pusikosta meidän pihaltamme. Hän sanoi olevansa koditon eikä hänellä ollut mitään paikkaa mihin mennä, Kuohula sanoo.

"Kyllä se pysäytti"

Ensihoitajat tulivat hoitamaan naista Kuohulan eteiseen. Hoitajat mittasivat naisen ruumiinlämmöksi noin 34 astetta. Hoitajat kysyivät myös naisen päihteidenkäytöstä, ja nainen myönsi käyttävänsä huumeita.

– Se ei tullut itselleni ensimmäisenä mieleen. Tämä on aika rauhallinen alue eikä täällä pyöri sellaista epämääräistä porukkaa. Mutta ei tilanne ollut mitenkään uhkaava. Enemmänkin hän oli haavoittuvainen, Kuohula kuvailee.

Kuohula kävi tilanteen läpi lastensa kanssa myöhemmin päivällä. Hän kirjoitti tapauksesta myös blogiinsa. Hän sanoo ainakin omien silmiensä avautuneen kodittomuudelle uudella tavalla.

– Täällä ilmiö on jotenkin piilossa eikä kodittomuutta näe samalla tavalla kuin vaikka Helsingissä. Kyllä se pysäytti ja tuli jotenkin realistisemmaksi. Jäin myös miettimään, mitä sille naiselle tapahtuu seuraavaksi ja saako hän apua.

Osallistuu asunnottomien yöhön

Kuohula kertoo kohtaamisen vaikuttaneen myös siten, että hän aikoo osallistua asunnottomien yöhön aktiivisemmin ja lahjoittaa keräykseen tavaraa.

Asunnottomien yötä vietetään lokakuun 17. päivä. Tapahtuman teemana tänä vuonna ovat asunnottomat naiset.

Lue myös:

    Uusimmat