Poliisi oli tuttu näky Latokartanon perhesurmasta epäillyn äidin luona: "Vaimoni kysyi heiltä, mitä pitää tapahtua, että poika saadaan pelastettua"

2:31
Uutta tietoa Latokartanon epäillystä perhesurmasta – MTV Uutiset rikospaikalla.

Poliisi tutkii epäiltyä perhesurmaa Helsingin Latokartanossa. 37-vuotiasta äitiä epäillään 12-vuotiaan poikansa murhasta.

Poliisi kertoi aiemmin löytäneensä kaksi ihmistä kuolleena Latokartanossa sijaitsevasta yksityisasunnosta perjantaina 25. maaliskuuta. Vainajat löytyivät poliisin mukaan tarkastustehtävän yhteydessä. Poliisi ei kerro tarkemmin, mitä tarkastustehtävä koski.

Kukaan ei tullut avaamaan ovea, joten poliisi rikkoi kerrostaloasunnon oven ja meni sisälle. Asunnosta löytyi kaksi ruumista.

MTV Uutisten tietojen mukaan äiti ja poika asuivat kahdestaan. Poliisi ei tässä vaiheessa kommentoi sitä, miten ja milloin henkirikos oli tehty eikä myöskään sitä, mikä teon mahdollinen motiivi on ollut.

Poliisin epäilys kuitenkin on, että äiti murhasi lapsensa ja riisti sen jälkeen oman henkensä.

Herätti huomiota naapurustossa

MTV Uutisten selvityksen mukaan 37-vuotias nainen oli koulutukseltaan lähihoitaja ja hän oli aiemmin tehnyt töitä parissakin sairaalassa Helsingin seudulla. Hän ei ollut kuitenkaan käynyt töissä enää vähään aikaan.

Latokartanossa äiti ja poika olivat asuneet ainakin parin vuoden ajan. He olivat tuttuja myös monille naapureista. Nainen käyttäytyi aika ajoin häiritsevästi ja kovaäänisesti ja hän herätti huomiota naapurustossa.

– Ainakin kerran kuukaudessa äiti etsi poikaansa ja huusi rappukäytävässä "mihin olet mennyt minua piiloon", eräs mies kertoo.

– Välillä nainen voi hyvin ja täysin normaalisti. Päällepäin hän oli aina täysin normaalin näköinen. Ajoittain hän kuitenkin huusi kovaa, etsi poikaansa ja huusi vihaisesti myös lapselleen. Kerran hän pyysi minulta anteeksi raivoamistaan ja selitti käytöstään sillä, että lääkitys ei ole ollut kohdillaan, yksi naapuri kertoo.

Valtava järkytys

Naapurustossa oli myös huomattu, että poliisit ja sosiaaliviranomaiset kävivät aika ajoin naisen kotona. Toisinaan naapurit soittivat poliisit paikalle naisen häiriökäyttäytymisen takia.

Sosiaaliviranomaiset veivät useita kertoja pojan mukaansa, mutta lapsi palasi aina kotiin äitinsä luo muutaman päivän päästä. Välillä poliisit veivät myös äidin, mutta nainen palasi aina nopeasti takaisin kotiin.

– Vaimoni kysyi poliisilta kolmisen kuukautta sitten mitä pitää tapahtua, että poika saadaan pelastettua ja hänet saadaan turvaan. Poliisi vastasi siihen vain, että he eivät voi tehdä mitään enempää, perheen tuntenut mies kertoo.

Naapurien mukaan 12-vuotias poika kulki enimmäkseen yksin ja hän oli melko sulkeutunut. Kavereita ei hänen seurassaan näkynyt. Poika kävi kuitenkin pelaamassa jalkapalloa Latokartanossa.

– Poika jutteli aiemmin enemmän, mutta runsas kuukausi sitten hän sulkeutui täysin eikä enää tervehtinyt. Poika ei myöskään käynyt koulussa enää viimeiseen kuukauteen. Omasta opettajasta oli tullut pojalle todella tärkeä turvahenkilö. Opettaja oli käynyt häntä täällä nyt etsimässäkin, kun poika ei ollut tullut kouluun, naapurin mies kertoo.

Tapahtunut on ollut naapurustolle valtava järkytys.

– Tiesimme äidin ongelmista, mutta tämä oli suuri sokki, että hän syyllistyi tällaiseen tekoon.

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut sitä, oliko nainen heille entuudestaan tuttu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja