Mainos

Kuopio harkitsee koko henkilöstönsä lomauttamista

Talouskurimuksessa oleva Kuopion kaupunki harkitsee jopa henkilöstönsä lomauttamista, elleivät asetetut säästötavoitteet muuten toteudu. Kaupungin talouden alijäämätavoitteeksi oli tänä vuonna asetettu 11,8 miljoonaa euroa, mutta se uhkaa nykymenolla ylittyä usealla miljoonalla.

Kaupungin päättäjien silmätikkuna on erityisesti sosiaali- ja terveydenhuolto, mutta myös muiden toimialojen kuluja karsitaan tarkalla seulalla. Vakauttamisohjelma on esillä kaupunginhallituksessa ensi maanantaina.

Kaupunginjohtaja Petteri Parosen johdolla aiotaan etsiä ensisijaisesti muita säästökohteita kuin lomautukset, joihin turvaudutaan äärimmäisessä pakossa.

Suomen lähi- ja perushoitajaliiton Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki moittii Kuopion kaupunkia suunnitteilla olevista säästötoimista. Hänen mukaansa sosiaali- ja terveydenhuollossa toimitaan jo nyt minimihenkilöstöllä.

Kuopion kaupunki on Palomäen mukaan epäonnistunut toimissaan turvata kuntalaisten peruspalvelut. Hän vaatii, etteivät maksajiksi huonosta johtamisesta ja päätöksenteosta saa joutua kuntalaiset ja matalapalkkaiset kunta-alan työntekijät.

Superin mukaan mahdolliset lomautukset heikentävät potilasturvallisuutta ja työntekijöiden työturvallisuutta. Liitto sanoo ilmoittavansa julkisesti ne yksiköt, joissa turvallisuutta ei pystytä takaamaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.