Mainos

Kuoleva äiti etsii uutta perhettä 5-vuotiaalle lapselleen: "Itken usein öisin, kun poikani ei näe"

Äiti taistelee aikaa vastaan löytääkseen pojalleen uuden perheen.

Svetlana Maximova on vasta 26-vuotias, mutta tietää jo kuolevansa. Maximova sairastaa AIDSia ja kertoo, että elää luultavasti enää kuukausia.

– Oloni huononee joka päivä, Maximova kertoi Channel 1 -kanavalle.

Nyt Maximova taistelee aikaa vastaan löytääkseen pojalleen uuden perheen. Hän ei tahdo viisivuotiaan Artem-pojan joutuvan orpokotiin; Maximova itse kasvoi orpokodissa, ja toivoo pojalleen parempaa. Pojalla ei ole HI-virusta.

Maximova esiintyi venäläisessä tv-ohjelmassa ja toivoi, että rakastava perhe ottaisi Artemin luokseen.

– Haluan olla varma, että poikani saa kaiken, mitä tarvitsee – leluja ja opintoja, ja kun hän kasvaa, hänen uudet vanhempansa voivat antaa hänelle kaiken, mitä en itse kykene tarjoamaan, Maximova kuvasi ohjelmassa.

"Minun täytyy kerätä kaikki voimani, jotta jaksan jatkaa"

Artem ei tiedä, että hänen äidillään on hyvin vähän elinaikaa jäljellä. Perheen naapureiden mukaan poika kuitenkin pysyy mieluummin äidin kanssa kuin menee ulos leikkimään. Tv-ohjelmassa lapsi kertoi, miten aikoo ostaa "aikuisena talon", johon muuttaa äitinsä kanssa.

– Kun oloni on hyvin huono, vain makaan, ja Artem tulee luokseni, kysyy, miten voin, ja pitäisikö meidän soittaa Lyuba-tädille – hän on lääkärimme. Muttei lääkäri oikeastaan voin auttaa, tarvittaessa vain kivunlievityksen suhteen, Maximova kuvaa.

– Itken usein öisin, kun poikani ei näe. Minun täytyy kerätä kaikki voimani, jotta jaksan jatkaa. Minua auttaa, kun saan maata poikani vieressä, ja sitten koittaakin uusi päivä. Joka kuukausi vietän noin kymmenen päivää sairaalassa.

Maximovalla on perhettä, mutta sekä hän että perhe uskovat, että joku muu olisi parempi huoltaja pojalle. Maximova joutui kymmenvuotiaana orpokotiin, kun hänen isänsä joutui vankilaan Maximovan äidin murhasta.

Pojan isä on tiedossa, mutta uskoo itse, ettei viranomaisten mielestä olisi ”sovelias ehdokas” lapsen huoltajaksi.

 

***

3:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.