Mainos

CNN: 4-vuotiaana tuleen sytytetty Yossif sai elämänilonsa takaisin – haluaa nyt auttaa muita

Lähes kymmenen vuotta sitten tuleen sytytetty Yossif-poika on saanut elämänilonsa takaisin. CNN kertoo nykyään 14-vuotiaan pojan tarinan. Naamiomiehet nappasivat alle viisivuotiaan pojan hänen kotinsa edustalta Irakin Bagdadissa. Miehet sytyttivät pojan tuleen.

Tuolloin pojan äiti pelkäsi, että pelokas ja vaikeasti vammautunut poika ei koskaan enää hymyilisi. CNN:n reportteri muistelee pojan olleen täynnä vihaa ja vanhempien olleen epätoivoisia pojan arpien kanssa.

CNN kertoi pikkupojan kohtalosta ensimmäisen kerran vuonna 2007 ja sen jälkeen lahjoitusten avulla poika lennätettiin vanhempiensa kanssa Yhdysvaltojen Kaliforniaan Los Angelesiin Lasten palovammoihin erikoistuneen säätiön hoitoihin.

Säätiö otti pojan auttamisen asiakseen ja nykypäivänä poika on lähes kuin kuka tahansa teini-ikäinen poika.

Lukuisia leikkauksia

Vuosien aikana poika on käynyt läpi lukuisia leikkauksia ja CNN:n arvelee niitä tulevan vielä lisää. Yossifin kasvot olivat pahoin palaneet ja arpeutuneet, jopa niin, että poika ei pystynyt hymyilemään tai avaamaan kunnolla suutaan.

Yossif ei muista hyökkäyksestä paljoakaan. Poika ei enää muista kunnolla edes kotikaupunkiaan Bagdadia. Ajoittain hän puhuu isovanhempiensa kanssa, jotka yhä asuvat Irakissa.

Vanhemmat sen sijaan ikävöivät Irakiin sen turvallisuustilanteesta huolimatta. Yossifin isä, Wissam, sai tietää sisarensa sairastuneen syöpään ja kaksi vuotta sitten Yossifin äidin, Zainebin, isä kuoli. On kulunut yhdeksän vuotta siitä, kun perhe näki sukulaisiaan viimeksi.

– Elämä on kauheaa siellä. Perheeni sanoo, että emme saa edes harkita palaavamme sinne. En tiedä miten he elävät siellä. Yritän välttää uutisten katsomista ja lukemista Irakista, koska tulen niin surulliseksi, Wissam kertoo.

"Tuntuu pahalta kaikkien niiden ihmisten puolesta"

Yossif tietää itse, miten onnekas on. Hän on seurannut uutisia Irakista, pakolaiskriisistä ja Isis-järjestöstä. Hän pohtii CCN:n haastattelussa, olisiko hän jopa yksi niistä, jotka yrittävät ylittää Välimeren ja matkata kohti Eurooppaa.

– Minun matkani Yhdysvaltoihin oli helppo. CNN auttoi minua, mutta tuntuu pahalta kaikkien niiden ihmisten puolesta, kaikkien lasten puolesta.

Yossif kertoo CNN:lle haaveilevansa nyt lääkärin urasta. Hän haluaa auttaa muita ihmisiä siten, kun häntä on autettu.

– Lääkärini auttoi minua ja rohkaisi minua auttamaan myös muita ihmisiä. Hän on roolimallini.

Myös Wissam-isä tietää pojan olevan onnekas. Hän kuvailee pojan elämän olevan liki mahdotonta, jos he olisivat jääneet Irakiin.

– Hän ei varmaan kasvojensa takia poistuisi edes talosta. Mutta kuten näette, nyt hän on onnellinen ja hänellä on paljon ystäviä. Kaikista leikkauksista huolimatta hän on onnellinen. Täällä hänen on hyvä olla.

Pakolaisena eläminen Yhdysvalloissa ei ole aina helppoa. Kolmilapsinen perhe elää taloudellisesti tiukilla. Isä Wissamilla on osa-aikatyö, mutta toistaiseksi muut työnhaut eivät ole tuottaneet tulosta. Perhe miettii myös halvempaan Los Angelesin lähiöön muuttamista, mutta perhe epäröi, koska nyt Yossifin lääkärit ovat lähellä ja naapurusto tukee perhettä ja Yossif tuntee ihmiset. 

Katso videot ja kuvat pojan elämästä CNN:ltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.