Mainos

Kuolemansairaan lapsen morfiinit vienyt hoitaja: ”Kadun, häpeän ja tekisin tekemättömäksi jos voisin”

2:06

Sairaan lapsen lääkevarkaudesta syytteessä oleva sairaanhoitaja käyttäytyi oikeudessa tänään asiallisesti ja vastasi kysymyksiin rauhallisesti. Lopuilta epäselväksi jäi, minkä verran ja millä tavoin hän oli varastamansa lääkkeet käyttänyt: poliisin esitutkinnassa hän oli kertonut nauttineensa itse morfiinin lääkekupista, nyt hän kertoi vieneensä morfiinin kotiinsa termospullossa ja käyttäneensä sen siellä.

– Olin niin sekaisin tapahtuma-aikaan, ettei minulla ole selkeää aikajanaa, sanoi hoitaja oikeudessa.

Hän uskoo puhuneensa esitutkinnassa mitä sattuu.

– Menin aivan shokkiin, kun asia tuli ilmi, perusteli hoitaja.

Oikeudessa hän arveli vaihtaneensa morfiinin vedeksi noin parikymmentä kertaa, esitutkinnassa hän oli kertonut vaihtaneensa kaikki vuoroon kuuluvat 3-4 ruiskua vedeksi.

– Minulla on ollut lääkeriippuvuus jo vuodesta 2010, mikä johti sen aikaisen työsuhteen päättymiseen, kertoi hoitaja.

Hän kertoi olleensa hoidossa lääkeriippuvuuden vuoksi ennen tuloaan uuteen työpaikkaan.

– Luulin olevani jo kunnossa, mutta nyt kävi mitä kävi, totesi hoitaja.

Hän kiisti hakeutuneensa erityisesti sairaan lapsen kotihoitajaksi siksi, että tiesi lääkityksen olevan vahvaa.

– Osallistuin sydämelläni lapsen hoitoon ja kun ehdotin morfiinin määrän nostoa, ajattelin lapsen kipuja, sanoi hoitaja.

Hän ei osannut vastata siihen, miksi ei hakeutunut uudelleen hoitoon tai kertonut asiasta esimiehilleen. Hän väittää toimineensa niin, että lapsen aika ilman morfiinia ei olisi venynyt kohtuuttoman pitkäksi.

– Tiesin että kolmen tunnin välein morfiinia tuli antaa. Yritin aina minimoida sen ajan, mitä hän joutui olemaan ilman morfiinia.

Hän myöntää aiheuttaneensa ongelmia myös muille hoitajille, sillä vedellä täytettyjä morfiiniruiskuja jäi myös heidän työvuoroillensa.

– Kun ajattelen tätä asiaa, olen niin pahoillani ja kadun ja häpeän ja tekisin kaiken tekemättömäksi jos voisin, sanoi hoitaja purskahtaen itkuun.

Hoitaja, joka on myös kahden pienen lapsen äiti, kertoi olevansa nyt hoidon piirissä, sekä A-klinikalla että psykiatrisessa hoidossa.

– Tällä hetkellä en ole lääkeriippuvainen. En osaa sanoa, loppuuko se koskaan, mutta tällä hetkellä en ole, sanoo hoitaja.

Syyttäjä vaatii hoitajalle ehdollista vankeutta törkeästä pahoinpitelystä 1 v 8 kk ja yhdyskuntapalvelusta 70 tuntia. Asianomistajien asianajaja pitää tuomiota liian lievänä ja vaatii ehdotonta rangaistusta. Oikeus antaa tuomionsa kahden viikon kuluttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.